Cea mai scumpă pizza din lume a costat 400 de milioane de dolari! Povestea IT-istului care putea fi miliardar

Un IT-ist se poate lăuda ca a cumpărat cele mai scumpe pizza din lume. Dacă e să convertim la valoarea de astăzi, acele pizza ar costa, împreună, peste 400 de milioane de dolari. S-a întâmplat pe data de 22 mai 2010 atunci când Laszlo Hanyecz a achiziţionat 2 pizza pentru, atenţie, 10.000 de bitcoin.

La acea dată, moneda nu era cunoscută şi valora foarte puţin. Din această perspectivă putem vorbi că, dacă şi-a păstrat măcar un pic din monezele de atunci, cel care a livrat cele două pizză ar fi acum milionar în dolari.

Laszlo Hanyecz a plătit 400 milioane de dolari pe două pizză

Totul a început pe data de 18 mai 2010 atunci când pe un forum din SUA, un Laszlo Hanyecz susţinea că va plăti 10.000 de bitcoin pentru două pizză. La acea dată, Bitcoin valora în jur de 0.003 dolari. Singurele cerinţe ale ciudatului IT-ist era ca pizza să fie făcută standard şi să nu conţină chestii ciudate, cum ar fi topping de pește.

Mulţi au crezut că tânărul glumeşte pentru că era totuşi o cerere neobisnuit….https://www.bzi.ro/cea-mai-scumpa-pizza-din-lume-a-costat-400-de-milioane-de-dolari-povestea-it-istului-care-putea-fi-miliardar-4141773?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ