Cea mai vârstnică pugilistă din lume. Are 74 de ani, suferă de Parkinson și se antrenează pe muzica celor de la Aerosmith

Niciodată nu este prea târziu să te apuci de box. O demonstrează o bunică de 74 de ani. Senioara intră în ring de câteva ori pe săptămână în țara sa adoptivă, Turcia, unde este apreciată pentru spiritul competitiv. Și-a făcut o reputație prin mișcările rapide, dar și pentru că nu boxează doar pentru distracție. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Croșeul ei de stânga e ceva mai puternic decât cel de dreapta, spune antrenorul lui Nancy van der Straeten. Dar, chiar și la 74 de ani, are și o privire de gheață suficientă pentru a-i înfricoșa pe adversari. Dacă nu se feresc, belgianca Nancy îi va pocni direct în față – în ciuda faptului că suferă de Parkison de câțiva ani.

Nancy Van Der Straeten, practicantă a boxului: Nu este vorba doar de a-i lovi pe oameni. Totul este foarte precis, foarte calculat. Trebuie să știi ce să faci și, în același timp, cum să capeți forță în corp, în picioare. E nevoie de o bună coordonare: minte, mâini și picioare.

Nancy a fost diagnosticată cu Parkinson acum șapte ani. În ciuda medicamentelor pentru reducerea tremurului cauzat de boală, starea ei s-a deteriorat rapid. De pe internet, a aflat că în Statele Unite pacienții cu Parkinson boxau pentru a-și controla simptomele. Așa că a căutat o școală de box în Antalya, lângă casa ei de pe coasta mediteraneană a Turciei.

Muhammet Ali Kardas, antrenor de box: Când a venit aici pentru prima dată, m-am gândit: nu se va descurca niciodată. Din cauza vârstei și pentru că, pe atunci, nici nu putea să stea în picioare. Am crezut că nu va reuși niciodată, dar apoi ne-a surprins pe toți.

Fizioterapeutul lui Nancy este foarte mulțumit de starea fizică a acesteia și în special de postura sa.

Caner Cetin, fizioterapeut: Stă mult mai dreaptă decât înainte. Obișnuia să tremure și brusc mișcările ei deveneau agitate. Acum sunt mult mai controlate. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/cea-mai-varstnica-pugilista-din-lume-are-74-de-ani-sufera-de-parkinson-si-se-antreneaza-pe-muzica-lui-aerosmith-1486179
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ