Cei care dorm putin își cresc riscul de Alzheimer

A dormi mai puțin de 6 ore pe noapte crește riscul de demență și tulburări cognitive la persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, spune un studiu Inserm.

Un studiu realizat de cercetători de la Inserm și Universitatea din Paris, în colaborare cu University College London (Marea Britanie), arată că există un risc cu 20 până la 40% mai mare de demență la persoanele a căror durată de somn este mai mică sau egală cu șase ore pe noapte, până la vârsta de 50 sau 60 de ani. Cercetătorii au observat, de asemenea, un risc crescut cu 30% de demență la persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, care au avut în mod constant o durată scurtă de somn, indiferent de posibilele lor probleme cardiovasculare, metabolice sau de sănătate mintală.

Cercetătorul Inserm, Séverine Sabia, a analizat datele dintr-un studiu care a analizat starea de sănătate a 7959 britanici, incepand cu anul 1985. Participanții au efectuat o autoevaluare a duratei somnului de șase ori între 1985 (intervalul de vârstă: 35 până la 55 de ani) și 2015 (interval de vârstă: 63 până la 86 de ani), care a furnizat date cu privire la durata somnului lor la 50, 60 și 70 de ani și pentru a studia legătura cu apariția unei forme de demență. …https://www.bzi.ro/cei-care-dorm-putin-isi-cresc-riscul-de-alzheimer-4172723?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ