8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

Cei care nu au fost dezamagiti inca de unii politicienii nemteni, vor fi dezamagiti cu siguranta in perioada ce va urma

- Advertisement -

Ce a fost mai greu a trecut. Partidele au catigat voturi, unele pe merit altele pe furat, au pierdut in unele locuri din cauze de dezinteres, dezorganizare sau dispret, dar acum urmeaza partea pe care nu a votat-o nimeni si anume aliante politice post electorale. In gluma, eu le denumesc “asocieri in vederea comiterii de infractiuni”, dar in realitate acum vor incepe politicienii sa dezamageasca electoratul cu adevarat.

Unii dintre domnii nostri politicieni de la PDL, USL, PPDD sau care or mai fi au inceput deja sa ignore faptul ca cei care au votat USL au facut-o pentru ca erau satui de aroganta PDL sau cei care au votat PDL au facut-o pentru ca baronii PSD au distrus o mare parte din industria nemteana. De departe cei mai dezamagiti votanti vor fi cei ai PPDD care, saracii, au crezut ca voteaza cu o echipa ce va lupta contra “ciocoilor” din USL sau APEL dar in foarte scurt timp vor observa ca oamenii pe care ei i-au votat se aliaza cu PDL sau cel mai probabil cu USL pentru a forma aliante post electorale.

Cu foarte multa responsabilitate va spun ca oamenii din zona PPDD au tot batut pe la porti portocalii in perioada dinainte de alegeri, dar nici cei de la PNL sau PSD nu s-au sfiit sa aiba intalniri de taina cu Stefan sau Tarata. In acelasi registru ascuns, lucrurile s-au petrecut cam in toate directiile, dar situatia ramane foarte incordata si stransa deoarece nu prea se gasesc formule de aliante in care sa se formeze majoritati , decat simple, ceea ce nu ar ajuta la trecerea bugetelor, deci singurele variante fiabile de aliante includ si una dintre componentele USL sau APEL care sa tradeze si sa treaca de cealalta parte si aici variantele sunt doar doua: PNL sa mearga spre cuplu PDL + UNPR sau UNPR sa mearga sprea PSD + PNL. Desigur ca in aceasta abrambureala va emite pretentii si PPDD-ul care, in cazul Neamtului, este un copil din flori al PDL, dar care e foarte pornit spre a suge de la pieptul guvernarii si asta inseamna sa fie infiat de USL.

Una peste alta, in Neamt, o mare parte a votantilor vor fi dezamagiti foarte repede de “gang-bang-ul” politic ce se va declansa in curand si iar vom vedea stand la aceeasi masa politicieni care ne povesteau cat de penali sunt alti politicieni, dar dupa o reevaluare a situatiei au considerat ca nevoia politica impune sa manance din aceeasi farfurie.

PPDD-ul stim clar ca va merge cu cei de la guvernare, adica cu USL chiar daca toata campania au rupt camasa de pe ei ca nu si nu.

UNPR-ul trebuie sa faca ceva sa scape de bolovanul de imagine atarnat de piciorul sau si care se numeste PDL.

PSD-ul trebuie sa faca ceva sa se delimiteze de PNL deoarece e o alianta contra naturii nemaiauzita nicaieri in lume…stanga cu dreapta.

PNL-ul trebuie sa se infoaie in pene sa acopere golurile de imagine si activisti si sa obtina cat mai multe pozitii cheie in special in deconcentrate.

PDL-ul trebuie sa faca ceva si sa se transforme in altceva, metamorfoza care trebuie sa se petreaca urgent daca nu vrea sa devina partid in afara Parlamentului la toamna.

Liderii politici locali trebuie sa faca ceva sa isi rezolve problemele de imagine : Stefan trebuie sa justifice moral multe cheltuieli inutile, Chelaru trebuie sa explice nu stiu ce contracte cu primariile, Ursarescu trebuie sa dea multe explicatii fiscale, Tarata trebuie sa explice unele povesti agricole, Pruteanu are si el de terminat ce a inceput ANI, Marcoci are de explicat o migratie politica cu repetitie, mai proaspatul om politic Farcasanu are de explicat ceva dosare penale, Monica Anton este pandita de concurenta politica ca sa fie lovita cu ceva povesti despre actele de studii, Dragusanu va da explicatii din greu la zvonul lansat cum ca e trimisul lui Felix (Voiculescu) pe pamant si asa mai departe. Cam toti oamenii politici vor fi ocupati cu reglatul imaginii, aliantele politice si alte prioritati cu caracter personal sau de partid. Ramane sa vedem cine se va ocupa de problemele oamenilor motiv pentru care ne angajam ca in urmatoarea perioada sa ii deranjam prin intermediul ziarului pe toti politicienii de la toate partidele pentru a le aminti de ce sunt acolo, nu de alta, dar sa nu o ia intr-o directie total gresita si sa uite pentru ce au fost votati, mai ales ca in curand foarte multi alegatori vor fi foarte dezamagiti cand vor vedea ca cel caruia i-au dat votul se aliaza tocmai cu cel caruia ei nu ar fi vrut sa-i dea votul.

Ramane de vazut ce vor face pentru oameni, deoarece timpul este scurt si formatiunile politice care nu vor fi de partea oamenilor vor fi sanctionate masiv la alegerile din toamna.

www.ziarpiatraneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.