spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

Cei mai buni elevi la Geografie: cinci sunt din Bârlad, doi din Vaslui si unul din Husi

- Advertisement -

REZULTATE… Judetul Vaslui va fi reprezentat de nouã elevi la Olimpiada Nationalã de Geografie. Cinci dintre ei sunt din Bârlad, mai exact de la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu”, doi din Vaslui, de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” si un elev de la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” din Husi. Printre elevii calificati se numãrã olimpicul Cosmin Ioan Dulgheru, care a obtinut medalia de argint, anul trecut, la Olimpiada Europeanã de Geografie. Surpriza din acest an a fãcut-o elevul Valentin Constantin Stupu de la Scoala Gimnazialã Nr. 1 Pogana, care a reusit sã obtinã cea mai mare notã de la olimpiada judeteanã – 9,60. Aceeasi notã a obtinut-o si Miruna Ioana Lungu, o altã elevã exceptionalã care s-a calificat, totodatã, si la Olimpiada Nationalã de Istorie.

Etapa judeteanã a Olimpiadei de geografie, s-a desfãsurat în data de 17 martie, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad. În urma desfãsurãrii probei scrise, conform regulamentului de organizare a competitiei, s-au calificat urmãtorii elevi: clasa a VIII-a – Cazacu Andreea Bianca de la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi, profesor îndrumãtor Brãnici Daniela; clasa a VIII-a – Stupu Valentin Constantin de la Scoala Gimnazialã nr. 1 sat Pogana, profesor îndrumãtor Cozma Elena; clasa a VIII-a – Lungu Miruna Ioana de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui , profesor îndrumãtor Bulgaru Mirela.

Patru elevi de la „Gh. R. Codreanu”, pregãtiti de aceeasi profesoarã, s-au calificat la faza nationalã

La liceu, cinci locuri au fost adjudecate de Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad. Patru dintre ele au revenit elevilor de clasa a IX-a – Cosmin-Ioan Dulgheru, Ruxandra Câmpeanu, Gabriel Susnea si Bianca Lucia Budes, pregãtiti de aceeasi profesoarã – Cristina-Meda Oprea. Pentru Cosmin-Ioan, participarea de anul acesta la Olimpiada Nationalã de Geografie reprezintã o nouã provocare pentru cã îsi doreste sã se califice, din nou, în lotul national: „subiectele de la etapa judeteanã mi s-au pãrut putin mai dificile. Unele întrebãri necesitau multe cunostinte avansate, însã pentru mine au fost accesibile. Olimpiada Europeanã de Geografie a reprezentat o experientã deosebitã, unde, pe lângã cunostintele cãpãtate, am legat noi prietenii, atât din Romania, cât si din alte tãri. Îmi doresc sã mã calific si anul acesta în lotul national. De aceea, mã pregãtesc în fiecare zi pentru a lua un punctaj cat mai mare la etapa nationalã. Geografia este o pasiune pe care am dezvoltat-o încã de când eram mic. Totusi, chiar dacã îmi doresc sã urmez Medicina, geografia va avea mereu un loc special în sufletul meu”, a declarat elevul Cosmin-Ioan Dulgheru.

Eva Maria Postolache: am descoperit aceastã materie datoritã doamnei profesoare Gheteu Cristina”

La clasa a X-a, cel mai mare punctaj a fost obtinut de eleva Eva Maria Postolache de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, pregãtitã de profesoara Landiana Mihnevici. Pentru aceasta este a treia participare la Olimpiada Nationalã de Geografie, anul trecut obtinând un Premiu Special din partea Societãtii de Geografie din România. „Sunt pasionatã de geografie încã din clasa a V-a, când am descoperit aceastã materie datoritã doamnei profesoare Gheteu Cristina. M-am calificat la faza nationalã a Olimpiadei de Geografie în clasa a VIII-a, repetând aceastã reusitã si în clasa a IX-a si anul acesta. Subiectele de la etapa judeteanã au avut un grad de dificultate mediu spre ridicat, dar sunt foarte multumitã de rezultatul obtinut. M-am pregãtit la clasa cu doamna profesor Mihnevici Landiana, cãreia îi multumesc si pe aceastã cale. De asemenea, multumesc tuturor doamnelor profesoare care m-au ajutat în decursul anilor si familiei mele pentru toatã sustinerea. Anul acesta m-am calificat si la etapa nationalã a Concursului de Matematicã Aplicatã „Adolf Haimovici”, care va avea loc în luna mai, la Iasi. Olimpiada Nationalã de Geografie se va desfãsura la sfârsitul lunii aprilie la Constanta, suntem sase copii în lotul de anul acesta care ne-am calificat si anul trecut, si mã bucur ca ne vom revedea. Desigur cã am emotii pentru faza nationalã, dar îmi doresc sã obtin un rezultat bun. Odatã ce ai participat la o faza nationalã a oricãrei olimpiade, îti doresti sã retrãiesti experienta. Dincolo de orele de pregãtire, cunostintele acumulate, probele sustinute si premiile obtinute, rãmân prieteniile si momentele frumoase petrecute alãturi de ceilalti participanti în sãptãmâna olimpiadei”, a declarat Eva Maria Postolache.

Maria Claudia Cartas: „geografia este o materie ce m-a pasionat încã din clasele gimnaziale”

La clasa a XI-a, s-a calificat la etapa nationalã a Olimpiadei de Geografie eleva Maria Claudia Cartas de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad, pregãtitã de profesoara Veronica Silvestru. Contactatã telefonic, aceasta ne-a mãrturisit cã participarea de anul trecut la Olimpiada Nationalã, unde a obtinut un Premiu Special din partea Societãtii de Geografie din România, a motivat-o sã participe si anul acesta. „Geografia este o materie ce m-a pasionat încã din clasele gimnaziale, însã la liceu am înteles cã îmi doresc sã o studiez în mod mai aprofundat. Participarea la etapa nationalã a Olimpiadei de Geografie de anul trecut m-a motivat sã încerc si anul acesta sã mã autodepãsesc si sã-mi hrãnesc curiozitatea cu notiuni destul de diferite în comparatie cu cele din clasa a X-a. În ceea ce priveste subiectele de la etapa judeteanã, pot spune cã nivelul de dificultate a fost unul mediu, existând exercitii care i-au departajat pe elevi. Un subiect la care am petrecut mult timp a fost cel legat de mediile geografice, însã bucuria a fost colosalã când am aflat cã am obtinut aproape punctaj maxim la acest item. Acum mã pregãtesc intens pentru urmãtoarea etapã si sper sã mã întorc cu un rezultat de care sã fiu mândrã”, a declarat Maria Claudia Cartas. Din pãcate, la clasa a XII-a, niciun elev nu s-a calificat la Olimpiada Nationalã de Geografie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.