30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

Cei mai buni elevi la Limba si Literatura românã, Neogreacã si „Lectura ca abilitate de viatã”

CELE MAI MARI PUNCTAJE… Elevele Parfene Andra-Stefania (clasa a IX-a), Dumitru Alexandra (clasa a X-a), Miron Xenia (clasa a XI-a) si Cotoranu Anamaria (clasa a XII-a) s-au calificat la Olimpiada Nationalã de Limba si literatura românã, programatã în perioada 26 -30 aprilie, la Slobozia.

REZULTATE… Vremea Nouã vã prezintã, astãzi, lista celor mai buni elevi la Limba si Literatura românã, Neogreacã si „Lectura ca abilitate de viatã”. De aceastã datã, pe listã nu se aflã niciun bãiat, ci doar fete. Ba mai mult, patru dintre ele, calificate la nationala de limba si literatura românã, nu urmeazã un profil uman, ci real, adicã studiazã intensiv biologia, chimia, fizica, precum si matematica. La Olimpiada „Lectura ca abilitate de viatã”, Liceul Teoretic „Emil Racovitã” si-a adjudecat ambele locuri, iar la Neogreacã, toate locurile au fost distribuite elevelor din Bârlad, acolo unde functioneazã singura Comunitate Elenã din judet.

Etapa judeteanã a Olimpiadei de Limba si literatura românã – liceu s-a desfãsurat pe 19 martie, la Scoala Gimnazialã „Dimitrie Cantemir” din Vaslui. Cele mai bune rezultate au fost obtinute, de aceastã datã, de patru eleve de la specializarea Stiintele naturii, o specializare pe care o aleg, de obicei, elevii care îsi doresc sã devinã medici. La clasa a IX-a s-a calificat eleva Parfene Andra-Stefania, iar la clasa a X-a, eleva Dumitru Alexandra. Ambele învatã la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” si sunt pregãtite de aceeasi profesoarã: Irina Mihaela. La clasa a XI-a, cel mai bun rezultat a fost obtinut de eleva Miron Xenia de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi (prof. îndrumãtor – Ghitã-Enache Stela), iar la clasa a XII-a, de eleva Cotoranu Anamaria de la Colegiul National „Gh. R. Codreau” Bârlad (prof. îndrumãtor Cîrjontu Mihaela).

Douã eleve de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, calificate la Olimpiada Nationalã „Lectura ca abilitate de viatã”

Etapa judeteanã a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viatã” s-a desfãsurat tot pe 19 martie, la Scoala Gimnazialã „Dimitrie Cantemir” din Vaslui. Au participat, în total, 89 de elevi, iar cele mai bune rezultate au fost obtinute de elevele Cotin Miruna (prof. îndrumãtor – Plesoianu Anca) si Turbatu Miruna (prof. îndrumãtor Hotoleanu Constantin), ambele de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui. Aceastã olimpiadã valorificã experienta de lecturã a elevilor din învãtãmântul preuniversitar si se organizeazã pe principiile programei pentru cursul optional „Lectura ca abilitate de viatã”. Concurentilor li se evalueazã competentele de lecturã, care constau în întelegere a textelor fictionale, nonfinctionale si multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a utiliza competentele digitale si media, de a formula opinii, argumente si interpretãri proprii în scris, în cadrul unei dezbateri.

Lista elevelor calificate la Olimpiada Nationalã de Neogreacã (n.r. greaca modernã, nu cea vorbitã în Antichitate), pregãtite de prof. Afrodita Siriopol, în cadrul Comunitãtii Elene din Bârlad:

  • Râpã Maria Alexia (99 puncte), clasa a IX-a la Colegiul National „Gh. R. Codreanu” Bârlad
  • Serban Daria Andreea (90 puncte), clasa a VII-a la Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu” Bârlad
  • Smîntînã Daria (88 puncte), clasa a Via la Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad
  • Goras Elena Gabriela (81 puncte), clasa a VIII-a la Colegiul National „Gh. R. Codreanu” Bârlad
  • Lupu Madi (81 puncte), clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here