Cei mai cool tineri din Huși și soluția lor pentru copiii care își caută drumul în viață! (FOTO)

PASIUNE… Membrii Clubului “Quasar” vor să le insufle copiilor din Huși pasiunea pentru Robotică!

MOBILIZAȚI… Liceenii de la Quasar Robotics, tinerii din municipiul Huși, care înseamnă, la momentul acesta, reperul de inteligență, determinare și rezultate importante, într-un domeniu care fascinează și, totodată, prefigurează viitorul, fac în aceste zile exact ceea ce trebuie! Concret, merg în fața copiilor de școală gimnazială și caută să le arate un drum frumos, care să le canalizeze potențialul spre lucruri bune, spre învățare și, de ce nu, spre performanță. De remarcat este și modul în care membrii Clubului de Robotică de la Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși se prezintă în fața celor cărora vor să le arate activitatea lor: îmbrăcați mereu cu tricourile reprezentative, cu o atitudine de mult bun-simț și bună-cuviință, cu răbdarea de a explica detalii din munca de concepere a unui robot și, întotdeauna, cu seriozitatea care, fără discuție, inspiră și convinge!

Într-o perioadă în care copiii par tot mai captivați de cu totul alte lucruri decât cele care înseamnă studiu și perseverență pe calea învățăturii, tinerii Clubului Quasar Robotics vin să le arate că poți să fii nu doar cool, ci și util comunității, punându-ți mintea la contribuție. Profesorilor Cristi Mihăiță, de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir”, profesoara Liciu Ancuța (Colegiul “Cuza Vodă”), Monalisa Balan (Colegiul “Cuza Vodă”) li se datorează, într-un procent semnificativ, existența și succesul acestui proiect. Cei care însă fac totul posibil și își dedică timpul și creativitatea acestui proiect deosebit de interesant sunt membrii Clubului: Mihăiță Tudor, Stratulat Stefan, Aeloaei Denisa, Georgiana Balan, Alexandra Croitoru (clasa a XI- a Matematică Informatică), Cătănescu George (a X-a Știinte ale Naturii 2, Fabian Grigorescu (a X-a Științe ale Naturii 1), David Filip (a X-a  Matematică Informatică), Maria Alexandra Coșniță (a IX-a, Matematică Informatică). Mai sunt și colegi voluntari, care, în diferite proiecte, vin să ajute (ex: Stratulat Livia, Balan Cristian, Liciu Teodora). În ultimii ani, au mai fost și alți membri cu un aport deosebit în evoluția activității Clubului Quasar Robotics, însă au plecat spre Universitățile din țară, fie în domeniul Informaticii, fie în alte domenii, în care cu siguranță vor putea folosi tot ceea ce au învățat în Clubul de la Huși.

Membrii Clubului “Quasar” vor să le insufle copiilor din Huși pasiunea pentru Robotică!

“Cum spune și motto-ul nostru “Construim roboți, creștem oameni”, am prezentat copiilor de clasa a 7-a de la Școala nr. 1 “Mihail Sadoveanu” Huși, ce înseamnă, de fapt, conceptul de robotică și am încercat să îi introducem în lumea FTC (First Tech Challenge, n.r.) chiar și pentru o oră. Prin câteva filmulețe sugestive, ne-am prezentat activitatea celor trei în competiție și prin discursuri pe înțelesul tuturor le-am prezentat departamentele în care activăm. Sperăm că le-am trezit interesul și îi așteptăm cu drag, atunci când vor intra la liceu, în echipa noastră”, a fost mesajul transmis de la informaticienii de la “Quasar Robotics”, după vizita făcută la Școala “Mihail Sadoveanu” Huși. De reamintitr că, recent, în cadrul etapei regionale a competiției First Tech Challenge, o competiție internațională, hușenii au câștigat premiul I, Think Award, cel mai râvnit din concurs. S-au calificat, așadar, la etapa națională, unde speranțele pentru un succes la fel de frumos sunt mari.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ