15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Cei opt bârlădeni arestați pentru trafic de droguri mai au de stat după gratii

- Advertisement -
SPERANȚĂ… Aduși în fața judecătorilor de drepturi și libertăți, cei opt traficanți de droguri de la Bârlad au sperat că vor fi lăsați acasă.

CERERE… Trimiși în spatele gratiilor, în arest preventiv, cei 8 bârlădeni acuzați de trafic de droguri vor mai sta, o perioadă, după gratii. Și asta după ce magistrații au decis prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile chiar dacă toți cei 8 au cerut înlocuirea măsurii privative de libertate cu una mai ușoară. Procurorii DIICOT Vaslui, însoțiți de polițiști de la serviciile speciale și jandarmi au efectuat pe 16 septembrie percheziții în municipiul Bârlad, la mai multe persoane din cartierul Munteni, strada Ardeal, la Grădina Publică, în renumitul Bloc F1 și în zona Gării, pe strada Lirei. Au fost vizate persoane suspecte de trafic de droguri de mare risc și de substanțe halucinogene. La audieri au fost aduse mai multe persoane suspecte, care au comercializat droguri pe raza municipiului Bârlad. Opt persoane au fost ridicate, printre care două femei dar și un bărbat cu handicap locomotor, care vindea etnobotanice în camera sa, direct din pat. Cele opt persoane din Bârlad au fost arestate preventiv.

Arestați, în luna septembrie, după ce au fost acuzați de trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat, cei opt bârlădeni au sperat și la o minune, ieri, când s-au prezentat în fața judecătorilor Tribunalului Vaslui. Au cerut înlocuirea măsurii privative de libertate cu o măsură mai ușoară dar s-au lovit de răspunsul negativ al judecătorilor. Cu toate acestea, cei opt mai au o speranță ținând cont de faptul că decizia judecătorilor vasluieni nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Astfel, la jumătatea lunii septembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au derulat o actiune operativă și au pus în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bârlad și unul în municipiul Vaslui. Totodată, au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate în fața procurorilor DIICOT, în vederea audierii. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, persoanele cercetate ar fi constituit și aderat la un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara și vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive și cannabis, către consumatori din judetul Vaslui. De asemenea, un bărbat de 35 de ani, membru al grupului infracțional ar fi comercializat, începând cu luna ianuarie, droguri de risc și mare risc (cannabis, ecstasy, amfetamină și cocaină) consumatorilor din municipiul Bârlad. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 97 grame de cannabis, 7 grame de cocaină, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantități de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 7 cartele sim și 12.590 de lei, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfăsurarea activitătilor infractionale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.