spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
30-mai-2024

Cei opt bârlădeni arestați pentru trafic de droguri scapă de gratii!

- Advertisement -
SPERANȚĂ… Aduși în fața judecătorilor de drepturi și libertăți, cei opt traficanți de droguri au reușit să înduplece judecătorii și se pot bucura de libertate

REUȘITĂ… Arestați preventiv pentru trafic de droguri, lotul celor opt traficanți reușește să scape de măsura privativă de libertate după ce judecătorii le-au admis cererile și au dispus controlul judiciar. Cei opt au ajuns în atenția autorităților după ce procurorii DIICOT Vaslui, însoțiți de polițiști de la serviciile speciale și jandarmi au efectuat, pe 16 septembrie, percheziții în municipiul Bârlad, la mai multe persoane din cartierul Munteni, strada Ardeal, la Grădina Publică, în renumitul Bloc F1 și în zona Gării, pe strada Lirei. Au fost vizate persoane suspecte de trafic de droguri de mare risc și de substanțe halucinogene. La audieri au fost aduse mai multe persoane suspecte, care au comercializat droguri pe raza municipiului Bârlad. Opt persoane au fost ridicate, printre care două femei dar și un bărbat cu handicap locomotor, care vindea etnobotanice în camera sa, direct din pat. Cele opt persoane din Bârlad au fost arestate preventiv.

Arestați, în luna septembrie, după ce au fost acuzați de trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat, cei opt bârlădeni au sperat și la o minune. Iată că aceasta s-a produs, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce magistrații Tribunalului Vaslui au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. La jumătatea lunii septembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au derulat o actiune operativă și au pus în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bârlad și unul în municipiul Vaslui. Totodată, au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate în fața procurorilor DIICOT, în vederea audierii. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, persoanele cercetate ar fi constituit și aderat la un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara și vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive și cannabis, către consumatori din judetul Vaslui. De asemenea, un bărbat de 35 de ani, membru al grupului infracțional ar fi comercializat, începând cu luna ianuarie, droguri de risc și mare risc (cannabis, ecstasy, amfetamină și cocaină) consumatorilor din municipiul Bârlad. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 97 grame de cannabis, 7 grame de cocaină, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantități de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 7 cartele sim și 12.590 de lei, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfăsurarea activitătilor infractionale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.