spot_imgspot_img
8.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

Cel mai bogat medic de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui se luptă în instanță cu Agenția Națională de Integritate

- Advertisement -
APEL LA JUDECĂTORI… Nemulțumit de raportul de evaluare întocmit de inspectorii ANI, medicul Mohammad Ghodsi, șeful Laboratului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul SJU Vaslui, a chemat în instanță instituția, cerând anularea acelui document.

ÎN INSTANȚĂ… Acuzat, în noiembrie 2020, că timp de doi ani s-a aflat în situație de incompatibilitate, deținând atât funcția de șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală a spitalului din Vaslui, cât și cea de administrator de societate cu profil medical, medicul Mohammad Ghodsi a dat în judecată Agenția Națională de Integritate (ANI). Acesta cere, nici mai mult nici mai puțin decât anularea raportului de evaluare întocmit recent de către reprezentanții ANI. Mohammad Ghodsi este medicul de la Spitalul Județean Vaslui cu cele mai multe proprietăți, toate în județul Iași, dar și cu cel mai mare salariu, în declarația de avere din 2019 având trecut un venit anual de 377.107 lei, aproximativ 6.500 de euro lunar.

Concret, în data de 5 noiembrie 2020, inspectorii Agenției Naționale de Integritate îl acuzau pe medicul șef al Laboratorului de Imagistică Medicală din cadrul SJU Vaslui că în perioada 18 mai 2017 – 24 octombrie 2019 a exercitat simultan cu funcția de medic șef de laborator în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui și pe cea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, având ca domeniu principal de activitate ”Activități de asistență medicală specializată – radiologie”. Astfel, aveau să constate inspectorii ANI, medicul  a încălcat dispozițiile art. 185, alin. (15) coroborate cu dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006. Conform dispozițiilor art. 185 referitoare la incompatibilități și la conflictul de interese, medicul poate fi sancționat prin rezilierea contractului de administrare. Mai mult, el poate fi obligat la plata de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condițiile legii. Sancțiunea se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice. Ghodsi Mohammad, medic șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, ar fi trebuit să înlăture motivele de incompatibilitate ori de conflict de interese în termen de 30 de zile de la numirea în funcție. “În cazul în care la numirea în funcție managerul se află în stare de incompatibilitate sau de conflict de interese, acesta este obligat să înlăture motivele de incompatibilitate ori de conflict de interese în termen de 30 de zile de la numirea în funcție. În caz contrar, contractul de management este reziliat de plin drept”, informează ANI.

Considerându-se nevinovat, Ghodsi a chemat în judecată Agenția Națională de Integritate

Războiul dintre medicul Ghodsi și inspectorii ANI s-a mutat, începând de săptămâna trecută, la Curtea de Apel Iași. Doctorul solicită instanței ieșene să anuleze raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate. Magistrații au stabilit deja un prim termen al procesului, pe data de 17 iunie, când vor asculta ce au de spus ambele părți implicate în dosar.

Cel mai bine plătit medic de la Spitalul Județean Vaslui

Medicul Mohammad Ghodsi, șeful Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Județean de Urgență Vaslui este cel mai bine plătit doctor din județul Vaslui. Potrivit declarației de avere, în 2019 acesta a câștigat la SJU Vaslui nu mai puțin de 377.107 lei, adică aproape 6500 de euro pe lună, depășindu-și cu mult colegii șefi de secții sau compartimente care lucrează în condiții de risc. Conform aceleiași declarații de avere, dr. Ghodsi deține două terenuri în intravilanul Iașului, de 1.116 mp, trei terenuri intravilane în localitatea Bucium (Iași) de 34.800 mp, un teren intravilan de 5 ha în Vatra Dornei, 1,4 ha în intravilanul comunei Cristești, dar și alte categorii de terenuri în localitățile Bârnova, Lețcani, Podu Iloaiei și Aroneanu, toate în județul Iasi. Dr. Ghodsi mai are o casă de locuit de 514 mp tot în Iași.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. M-am dus cu probleme la un genunchi , in august 2020, și mi s-a spus că gratuit fac radiografie în ianuarie, iar dacă vreau cu bani se face imediat. Deci se poate , dar la clinica privată , cu bani, unde sunt tot ei. Pentru ce este aparatura adusă? Oare nu le este rusine?!!! Așa că am plecat la un spital din Iași.
    Atâtea proprietăți….Un profesor dacă ar face pregătire și nu ar avea atâtea proprietăți.

  2. Da! Cum sa dam inainte ca tara in conditiile in care populatia este impartita in patura sociala cea saraca si cea bogata asa cum este prezentata. Si la ce te mirii cand pe usa de la Ambulatoriu a Spitalului Vaslui atarna un afisa la modul „” IN PERIOADA 10.05.2021-14.05.2021 NU SE VOR EFECTUA RADIOGRAFII PE BAZA DE BILET DE TRIMITERE, RADIOGRAFIILE SE FAC DOAR CONTRA COST”‘…Concluzia se poate trage de catre fiecare contribuabil si nu numai.Unde ajung banii retinuti pentru asigurari de sanatate dintr-un salariu minim pe economie ?? la un astfel de personaj care nu stie cum sa-i mai cheltuie pe cand unii nici o paine nu au pe masa….si unde poate acasa mai ai si 2, 3 copii si poate si o sotie care trebuie sa se ocupe de ei in contiile in care avem scoala ON LINE !!!!!. Ore nu le este rusine?!!! O sa spuna ca are carte ,,,si cati ca dumnealui nu au poate mai multa carte dar nu au avut sansa vietii sa lucreze intr-un domeniul unde mereu se pling ca sunt epuizati si statul roman pompeaza banii contri. fara numar iar daca ajungi in spitalul Judetean esti pus sa platesti, radiografia, nu mai vorbesc de o invetigatie mai de finete RMN, care cu banii jos se efectueaza pe loc iara cu bilet de trimitere peste o luna jumate daca ai bafta , sau te trimite in privat sa o efectuezi. Daca nu este corecta AFIRMATIA AU DREPT LA REPLICA.Nu sunt adeptul pozitiei de drepti in fata nimanui insa NICI NU POTI SA CALCI IN PICIOARE MESERIA ALEASA, UITAND CA DOAR PE TINE TE RESPECTI ATUNCI CAND GANDESTI SI CU INIMA.Un mesaj catre personalul medical…Cand aveti un pacient in fata dumneavoastra indiferent cu ce afectiune ar fi la ce va ganditi prima data?

    • Buna ziua! Investigatiile paraclinice gratuite (radiologice, echografice, imagistica medicala – CT, RMN) se pot realiza in baza unui contract pe care spitalul il are incheiat cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vaslui, contract care este limitat financiar de o suma de bani alocata lunar. Deasemenea, in cadrul acestui contract, este desemnat si personalul medical care presteaza activitate, in acest caz, medic desemnat fiind domnul doctor Nistor Liviu. In perioada pe care o mentionati, domnul Doctor Nistor Liviu a fost in concediu de odihna, el neputand fi inlocuit, conform legislatiei in vigoare si recomandarilor CJAS Vaslui, de catre domnul dr Ghodsi, pentru ca acesta este medic sef sectie si nici de catre domnul Doctor Apostol Bogdan, medic angajat pe perioada determinata. De aceea in perioada sus mentionata nu s-au putut realiza investigatii paraclinice cu bilet de trimitere. Investigatiile paraclinice pot fi realizate si prin alte modalitati, daca este o situatie de urgenta prin unitatea de primiri urgente sau prin spitalizare de zi, daca medicul curant considera necesar. In ceea ce priveste lista de asteptare pentru RMN, asa cum v-am prezentat mai sus, numarul investigatiilor imagistice depinde de sumele contractate cu CJAS Vaslui, aceste sume nefiind nelimitate. Cei care doresc o astfel de investigatie cu bilet de trimitere sunt inscrisi pe o lista de asteptare in functie de fondurile primite. Va asiguram ca suntem in permanenta interesati de asigurarea serviciilor de sanatate la un nivel optim, in conformitate cu legislatia si limitarile existente. Va multumim pentru intelegere!

      • Adica medicul de mai sus este plin de buna-credinta si toate acumularile sale sunt legale. Ca si prestatia simultana, la stat si in privat.
        Deci totul e in regula, asta sustineti?

        • Dacă citiți cu atenție postarea, nu am făcut referire decat la aspecte legate de organizare și prestare de servicii medicale, precum și la cadrul legal.

          • Am citit postarea dumneavoastra.
            Dar, insist, va rog sa raspundeti la reflectia mea, cea exprimata mai sus.

        • Ceea ce legea nu interzice, este permis. Tu daca mai faci cate-un ciubuc in meseria in care te-a specializat statul, înafară programului. E corect? Ca poate a păcălit spitalul cand de fapt nu era la munca la spital, era altundeva tot la munca, asta sa se investigheze si sa se pedepsească.

          Cand despre moralitatea de a trimite pacienți la cabinetul particular, nu este ilegal. Sa dea lege care sa interzică asta, până atunci vorbim degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.