Cel mai controversat Înalt Prelat, la Vaslui: “E o zi aleasã, e bine cã am mai scãpat de o parte din restrictii, pentru cã era o exagerare” (VIDEO)

CREDINTÃ… Înalt Prea Sfintitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost prezent la Vaslui pentru a oficia Sfânta Liturghie si slujba de sfintire a Bisericii cu hramul “Constantin si Elena” si Sfântul Mare Mucenic Mina, alãturi de Preafintitul Pãrinte Ignatie si un sobor de preoti si diaconi. Prezenti într-un numãr impresionant, vasluienii au dat dovadã de o decentã deosebitã, purtând masca de protectie si pãstrând pe cât posibil distantarea fizicã. Printre ei s-au numãrat si doi miri, care au fost ulterior cununati de cei doi ierarhi, ÎPS Teodosie si PS Ignatie. La finalul ceremonialului religios, Arhiepiscopul Tomisului ne-a acordat un scurt interviu în cadrul cãruia a vorbit despre vasluieni, pãstorul lor, Episcopul Husilor, credintã, dragoste si relaxarea restrictiilor de circulatie.

ÎPS Teodosie a povestit cã vine si va continua sã vinã cu drag la Vaslui ori de câte ori va fi invitat, pentru cã îl apreciazã pe Preafintitul Ignatie. “Mã încearcã sentimente de mare trãire spiritualã pentru oamenii de aici, nu-s bogati material, dar sufleteste sunt foarte bogati atasati de Dumnezeu, de bisericã, stiu unde merg si nu merg în rãtãcire. Nu s-ar fi gãsit un pãstor mai bun ca Presfintitul Ignatie, un om si milos, si credincios, si cu mult atasament atât fatã de preoti, cât si de credinciosi. Are o vocatie pentru slujire deosebitã, iar oamenii de aici simt bucuria cu care îi pãstoreste pãstorul lor. Nu puteam sã refuz invitatia pe care mi-a fãcut-o o persoanã pe care o apreciez si o simt în gând cu mine: Preasfintitul Ignatie. Eparhia aceasta renaste si are foarte multã luminã si prin credinta credinciosilor, si prin râvna slujitorilor pe care îi pãstoreste cu atâta întelepciune si tact”, a declarat ÎPS Teodosie.

“Iubiti vasluieni, v-ati lãsat amprenta în sufletul meu ca oameni care trãiti credinta, nu doar vorbiti despre ea”

De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului a avut un mesaj atât pentru autoritãtile de la Bucuresti, care au decis relaxarea mãsurilor de restrictie, cât si pentru vasluieni: “E o zi aleasã, e bine cã am mai scãpat de o parte din restrictii, pentru cã era o exagerare. Sã tot cultivãm frica, nu este bine. Eu stiu câti oameni nu mai vor sã iasã din casã de fricã, de aceea e bine cã s-a sfârsit aceastã perioadã. Sã-si remonteze oamenii sufletele, sã trãiascã libertatea, bucuria, dragostea, sã poatã sã se întâlneascã unii cu altii, nu sã se înstrãineze. Frica ne îmbolnãveste si ne înstrãineazã, în timp ce dragostea si comuniunea ne apropie, ne întãreste si ne lumineazã. Iubiti vasluieni, v-ati lãsat amprenta în sufletul meu si în sufletul multor credinciosi ca oameni care trãiti credinta, nu doar vorbiti despre ea. Vreau sã fiti pe mai departe oameni frumosi la suflet. Innoiti-vã mereu credinta în fiecare duminicã si sãrbãtoare si în fiecare zi în genunchi la icoana Mântuitorului, a Maicii Domnului si la icoanele sfintilor. Toti românii sã fie credinciosi si toate femeile sã aibã podoaba cea mai frumoasã, cum ne spune Sf. Apostol Pavel, nu din zorzoane, ci din credintã, din curãtie si din bunãcuviintã”.

Au fost sfintite lucrãrile de picturã, clopotele si toate amenajãrile exterioare

În cadrul slujbei, au fost sfintite lucrãrile de picturã, clopotele si toate amenajãrile exterioare care au fost realizate, în ultima perioadã, la Biserica cu hramul Sfintilor Împãrati Constantin si Elena si Sfântului Mare Mucenic Mina din zona Gãrii. Pentru cã ziua a coincis cu o sãrbãtoare deosebitã, Ziua Sfintelor Mironosite, ÎPS Teodosie le-a explicat celor prezenti la slujbã rolul femeii în societate, dar si în bisericã: “Femeia are mai mare putere de jertfã decât bãrbatul. Femeia împlineste o misiune în bisericã si în societate, atât de nobilã, atât de sfântã… Cine educã copiii? Nu femeia? Pe cine iubim noi mai mult dintre pãrintii nostri? Întotdeauna pe mama, care ne-a purtat în pântece, care ne-a alãptat, care ne-a educat, care s-a jertfit pentru noi. De aceea, bãrbatii sunt rânduiti sã munceascã din greu. Femeile, însã, sã se jertfeascã total prin nasterea de prunci, cãci aceasta este mântuirea lor. Bãrbatul are privilegiul de a fi preot, dar femeia are privilegiul de a naste fii care devin preoti, care devin arhierei, care devin oameni de nãdejde”.
12 COMENTARII

 1. Ar trebui să poarte tot timpul preoții straie luminate ,poleite, ca sfinții părinți Teodosie , Ignatie ,că tare sunt urâte veșmintele negre .Lumina straielor să pătrundă în ochii și sufletele enoriașilor și ,când e nor afară sau pică curentu’ , să fie înveșmântați în instalații brad Craciun, Hoff, 180 LED-uri albe cu lumina calda, 17.9 metri, controler, interior / exterior, alimentare baterii/
  48.90 LEI/ bucataTVA inclus
  Include taxa verde: 0,75 lei (fara TVA).

 2. ma mira si sidereaza cum FRUSTRARILE, NEPUTINTA si NEIMPLINIRILE unora dintre cititori se transforma si se transfera in hula si invidie fata de asemenea frumusete si smerenie, adica Biserica Ortodoxa Romana.
  dragii mei, vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri, asa si omul care are SUFLETUL INNEGRIT vorbeste despre Biserica Ortodoxa in cuvinte urate. sunteti exact ceea ce scoateti pe gura, iar vorbele voastre nu au niciun folos.

  • Sufletul Dvs luminat de smerenie și iubire față de BOR nu vede că BOR refuză să se curețe. De aici le si cade credibilitatea.

   Nu condamna sau se face ca ploua cand sunt descoperiți homosexalii, pedofilii, afaceriștii. Și eu sunt siderat cu unii ca Dvs refuză să vadă aceste aspecte.

  • DE CE uăi MIhail tre să avem intre noi si DOAME DOAMNE intermediari ? Nu cumva DOMNUL NOSTRU ISUS s-a luptat cu intermediarii şi fariseii ?

  • Ni la el!!!! Suflet innegrit? Dar de ce domnul meu? Pentru ca nu facem parte din turma? Domnul Teodosie de ce nu renunță la toate salariile si subvențiile de la stat care sunt plătite și din taxele femeilor pe care le umileste???? Eu nu sunt de acord că din taxele plătite de mine să fie sponsorizat Mache.

 3. De ce nu vă îngrămădiți să pupați mâna la un fermier, la un mecanic auto, la un pompier, lucrător la salubritate, șofer de tir ? Fără ei nu v-ați descurca nici o zi, în schimb vă adunați cu miile să îi vedeți pe niște paraziți îmbrăcați în aur, putred de bogați care nu au muncit în viața lor nici o zi și nu au făcut nmic util pentru societate. Taxe și impozite nu plătesc, asistență medicală primesc pe banii noștri, salarii și pensii, donații….așa vă trebuie dacă nu aveți minte, ați rămas tot ca în evul mediu cu credința in minuni și promisiuni la viața de apoi. Hai să trăim noi bine în lumea asta și să îi lăsăm pe popi să trăiască bine în lumea cealaltă

 4. Dacă nu la Valui atunci unde ? Hoţii la proşti trag ,acolo se simt foarte bine sunt în mediul lor la fel şi proştii adoră minciuna ,hoţia ,făţărnicia ,umilinţa .

 5. Pe de o parte multa prostime, turma de vasluieni gura casca, pe de alta parte indivizi barbosi imbracati in aur cu niste ciuperci aurite in cap…..si haine brodate cu sclipici. Multa prostie, pomanagii, dreptcredinciosi in frunte cu pastorii lor care ii conduc ca pe niste oi.

 6. A venit crema nu controversatul, ala e imaginea perfecta a ortodoxismului, lacomi, mincinoși, vânzători, prefăcuți, escroci.. cine se aseamănă se aduna 😀

LĂSAȚI UN MESAJ