spot_img
19 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Cel mai mare pelerinaj ortodox din Estul Europei, al Sfintei Parascheva, începe anul acesta mai devreme

- Advertisement -

La Iași a fost montat baldachinul Sfintei Parascheva care urmează să fie îmbrăcat în flori. Dacă în alţi ani, preoţii pregăteau totul în jurul datei de 10 octombrie, acum pelerinii se vor putea închina mai multe zile la racla cu sfintele moaşte.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat programul pentru hramul din acest an care marchează sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Astfel, calendarul evenimentelor va începe de sâmbătă dimineață, 7 octombrie 2023, când racla cu moaștele Sfintei, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, vor fi scoase în baldachinul amplasat în curtea interioară. Pelerinajul va începe în premieră anul acesta cu o săptămână înainte de 14 octombrie, ziua prăznuirii.

Baldachinul unde racla cu trupul sfânt al Cuvioasei Parascheva a fost ridicat, ca în fiecare an, în curtea catedralei şi urmează să fie împodobit cu flori. Credincioşii care au vrut să se închine în tihnă au venit încă de pe acum la biserică….https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/cel-mai-mare-pelerinaj-ortodox-din-estul-europei-2304193.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.