Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate, așa că femeilor le rămâne varianta să plătească până în 400 de lei “unde doresc dumnealor”

Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate, așa că femeilor le rămâne varianta să plătească până în 400 de lei “unde doresc dumnealor” Șase ginecologi lucrează la cabinetul de specialitate al ambulatoriului Spitalului de Urgență Argeș, însă aici nu există nici un aparat pentru realizarea ecografiilor. Așa că gravidele sau pacientele suspecte sau diagnosticate cu afecțiuni ginecologice sunt trimise spre alte clinici, unde o investigație le poate costa între 150 și 400 de lei. Ginecolog:  “Le recomandăm să facă unde doresc dumnealor”. În cel mai mare spital public din județul Argeș nu există ecograf pentru urmărirea sarcinii, așa că femeile sunt trimise să-și facă aceste analize în sistemul privat. În ultimele luni, un ONG a făcut mai multe petiții și cereri către spital și către Consiliul Județean Argeș, care administrează spitalul, însă momentan această dotare minimă continuă să lipsească din cabinetul de ginecologie. Ecografiile sunt esențiale în sarcină, pentru sănătatea mamei și a copilului Dacă nu sunt internate sau nu au o urgență medicală, femeile din județ nu pot beneficia de o investigație decontată în baza asigurării medicale – chiar dacă ecografiile sunt esențiale pentru monitorizarea sarcinilor și incluse, prin lege, în pachetul minimal de servicii pentru gravide.
Citeşte întreaga ştire: Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate, așa că femeilor le rămâne varianta să plătească până în 400 de lei “unde doresc dumnealor”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ