17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

Cel mai mic bebeluș din lume a fost externat după 13 luni de spitalizare. A fost născut prematur și cântărea cât un măr

Un bebeluș considerat cel mai mic din lume la naștere a fost externat dintr-un spital din Singapore după 13 luni de tratament intensiv. Când s-a născut, Kwek Yu Xuan avea doar 212 grame, cât greutatea unui măr, și 24 cm lungime.

Fetița s-a născut la mai puțin de 25 de săptămâni, prin cezariană de urgență, după ce mama fusese diagnosticată cu tensiunea arterială crescută care punea în pericol viața amândurora, scrie BBC.

Kwek Yu Xuan a devenit astfel cel mai mic bebeluș la naștere, recordul anterior fiind stabilit în 2018 în cazul unei alte fetițe, din SUA, care cântărea 245 de grame.

După ce a stat 13 luni în spital, Yu Xuan cântărește acum 6,3 kg.

„După 22 de ani de asistenţă medicală, nu am văzut un nou-născut atât de mic” , a declarat Zhang Suhe, asistentă medicală în secţia de neonatologie.

Bebeluşii ca Yu Xuan, care se nasc cu aproximativ patru luni mai devreme, au o rată de supravieţuire de aproximativ 70%, potrivit Spitalului Universitar din Singapore, iar cei mai mulţi ar fi externaţi după patru până la şase luni. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/cel-mai-mic-bebelus-din-lume-a-fost-externat-dupa-13-luni-de-spitalizare-a-fost-nascut-prematur-si-cantarea-cat-un-mar-1627063

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here