-0.2 C
Vaslui
05-dec.-2022

Cel mai scump parc din România, la Cluj: 24,5 milioane de euro pentru 1,2 hectare

- Advertisement -

Parcul Observator, din cartierul clujean Zorilor, ar putea devenit cel mai scump din România, dacă hotărârea Tribunalului Bistrița-Năsăud va rămâne definitivă.

Astfel, amenajarea parcului de 1,2 hectare va costa 1,5 milioane de euro la care se adaugă despăgubirea de 23 de milioane de euro pentru terenul expropriat de la omul de afaceri Vasile (Sile) Pușcaș, care plănuia să construiască aici blocuri.

Astfel, parcul ar urma să coste 24,5 milioane de euro, adică circa 2.000 de euro pentru fiecare metru pătrat de teren amenajat.

Hotărârea nu este definitivă

Tribunalul Bistrița-Nsăud s-a pronunțat în litigiul dintre Primăria Cluj-Napoca și o firmă a omului de afaceri Vasile Pușcaș cu privire la valoarea despăgubirii pe care municipalitatea o datorează pentru exproprierea a 1,2 hectare de teren într-unul dintre cartierele orașului.

Terenul a fost evaluat de expertul consultat de Primărie la aproape 11 milioane de lei (171 de euro pe metru pătrat), adică 2,2 milioane de euro. Doi dintre experții citați de avocații omului de afaceri au estimat valoarea terenului la 26 de milioane de euro. Experții au arătat că pe lângă această sumă, municipalitatea ar trebui să plătească și profitul nerealizat de compania omului de afaceri, în urma construirii blocurilor. Astfel, în total, prejudiciul s-ar ridica la 32 de milioane de euro…https://adevarul.ro/stiri-locale/cluj-napoca/cel-mai-scump-parc-din-romania-la-cluj-245-2217967.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.