3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Cel puțin 1,5 milioane de copii din toată lumea au rămas orfani din cauza COVID. Sfaturile unui psihoterapeut

Psihoterapeutul Carmen Buțerchi a explicat într-un articol pentru Școala 9 cât de importantă este identificarea acestor copii și acordarea de sprijin psihologic.

Peste un milion și jumătate de copii au pierdut un părinte sau tutore din cauza infectării cu COVID, arată un studiu publicat recent de Elsevier, realizat în 21 de țări.  „Minorii care experimentează un eveniment traumatic, cum este decesul unui părinte, sunt predispuși să aibă o stimă de sine scăzută, rezultate școlare mai slabe, să fie anxioși, depresivi, să trăiască sentimente de furie intensă, vinovăție, să se izoleze, să se angajeze în comportamente periculoase, cum ar fi consumul de alcool și substanțe interzise sau automutilări (de exemplu, pot începe să se taie pe brațe)”, a spus Carmen Buțerchi în Școala 9. Aceasta a explicat ce se întâmplă exact cu copiii care pierd un părinte din cauza COVID: „Spre deosebire de decesul cauzat de o boală lungă care oferă timp familiilor să se pregătească pentru acest deznodământ, cel survenit în urma infectării cu SARS-CoV-2 ia familia pe nepregătite, crescând șocul aflării veștii. Ce știu majoritatea copiilor este că părintele lor era în spital pentru a se trata de o boală de care mulți alții s-au vindecat, dar nu s-a mai întors, iar asta s-a întâmplat într-un timp de câteva săptămâni.
Citeşte întreaga ştire: Cel puțin 1,5 milioane de copii din toată lumea au rămas orfani din cauza COVID. Sfaturile unui psihoterapeut

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here