1.7 C
Vaslui
28-ian.-2023

„Cel puțin 3.000 de lei” primiți pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani, fără obligații

- Advertisement -
NOUTATE… Un program „Rabla” local va scoate sute de mii de mașini vechi din circulație. Se va asigura o primă de 3.000 de lei pentru mașinile casate fără obligația de a fi cumpărate mașini noi.

SPRIJIN FINANCIAR… Un nou program „Rabla”, prin care cei care își casează mașinile mai vechi de 15 ani pot primi primă de „cel puțin 3.000 de lei”, fără a fi obligați să cumpere un autovehicul nou, va debuta pe 1 iulie, conform anunțului făcut, joi, într-o conferință de presă, de către ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

„Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine și reușim să ne înțelegem cu autoritățile publice locale. Un program „Rabla” local care va scoate sute de mii de mașini vechi din circulație. Vom asigura o primă de cel puțin 3.000 de lei pentru mașinile casate fără obligația de a fi cumpărate mașini noi. Azi dimineață am avut o discuție cu domnul ministru Cseke (Cseke Attila, ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, n.r.) despre rețeaua națională de stații de încărcare. Aici, veștile bune vin și din partea Ministerului Dezvoltării, pentru că de acolo vor fi finanțate peste 15.000 de stații de încărcare până în 2026, prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență, n.r.). Noi am pus, astăzi, în consultare publică, Ghidul pentru următorul apel de proiecte din partea autorităților publice locale pentru stațiile de putere normală sau mică”, a menționat Tanczos. Oficialul a adăugat că, pe termen mediu și lung, va fi nevoie de foarte multe stații de încărcare pentru mașini electrice în zonele rezidențiale, iar autoritățile au un plan bine stabilit în vederea dezvoltării acestei industrii. „Eu sunt convins de faptul că va fi nevoie, pe termen mediu și lung, de foarte multe stații în zona rezidențială, unde în timpul nopții, în parcările de lângă blocuri pot fi încărcate mașinile electrice. Avem o viziune foarte clară și un plan foarte bine gândit de susținere a acestei industrii, a acestei revoluții prin care parcul auto din România va fi schimbat radical în câțiva ani”, a afirmat ministrul Mediului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.