spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
26-apr.-2024

Celebra reţetă de chec a lui Radu Anton Roman. Cum faci desertul delicios care se topeşte în gură

- Advertisement -

Un desert gustos, uşor de preparat  este chec-ul cu rom, stafide şi nucă, reţeta celebră a regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii pregătirii preparatului îi regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:   1 kg făină 1,5 pachet unt 8 ouă 100 g stafide 1 păharel mic de rom coaja de la 1 lămâie praf de copt zahăr vanilat 1 ceaşcă mare zahăr (300 g) 50 g mieji de nucă măcinaţi

Mod preparare:

•    Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până se face pastă •    Praful de copt se dizolvă în rom •    Se adaugă coaja de lămâie, zahăr vanilat, romul cu praf de copt, nuca, stafide, şi se amestecă bine •    Albuşurile se bat spumă deasă cu restul de zahăr •    Se amestecă toate şi, încet, încet, se adaugă făina, câte un pic •    Tăvile se tapetează cu hârtie unsă cu unt şi se umplu cu aluat •    Cuptorul trebuie să fie încins la început şi molcomit apoi; când s-a rumenit şi a prins coajă, e gata checul, să-nceapă sărbătoarea”   Cea mai importantă lucrare a gastronomiei

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Citeste mai mult: adev.ro/qstnxm

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.