spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Celebrul Sergiu Florea, studentul condamnat la douã decenii de închisoare, mai are de asteptat decizia Tribunalului

- Advertisement -

DECIZIE…Condamnat la 19 ani si 8 luni de închisoare cu executare dupã ce si-a ucis si transat victima, fostul student la medicinã din Timisoara ar putea gusta libertatea de la Vaslui. Condamnat în 2009 pentru oribila crimã, fostul student a fãcut cerere de liberare conditionatã din Penitenciarul Vaslui, loc unde a ajuns în urmã cu câteva luni. În primã instantã, cererea sa a fost respinsã, dar Florea mai are o sansã în fata magistratilor Tribunalului Vaslui. Numai cã judecãtorii vasluieni au decis sã amâne pronuntarea, lãsându-l pe celebrul criminal sã mai astepte

În 2009, o crimã oribilã, petrecutã într-un cãmin studentesc din Timisoara, avea sã oripileze opinia publicã. Condamnat la 19 ani si 8 luni de închisoare, Sergiu Florea avea sã înceapã un periplu din penitenciarele de maximã sigurantã din tarã pânã când, în urmã cu mai bine de un an, judecãtorii i-au acceptat cererea de trecere de la regim închis, la regim semideschis. Cum pentru multi detinunti celebri Penitenciarul Vaslui e un loc exclusivist printre penitenciare, Florea reuseste în urmã cu câteva luni sã ajungã la Vaslui de unde face si prima încercare de eliberare conditionatã. Deocamdatã, magistratii Judecãtoriei Vaslui au respins cererea formulatã, dar decizia acestora nu este definitivã astfel cã, ultimul cuvânt îl vor avea, peste câteva zile, judecãtorii Tribunalului Vaslui. Ieri, magistratii vasluieni ar fi trebuit sã decidã dacã Florea va mai sta dupã gratii sau se va bucura de eliberarea conditionatã, dar au amânat pronuntarea. Sergiu Florea a fost condamnat la închisoare dupã ce a fost gãsit vinovat de o crimã oribilã. Mai exact, în august 2009, tânãrul student a ucis si apoi a transat un bãrbat de 65 de ani în cãminul Facultãtii de Medicinã Timisoara, împreunã cu prietena lui de atunci, Carmen Bejan. Cadavrul a fost gãsit apoi câteva zile mai târziu, în portbagajul unei masini parcatã în parcarea Facultãtii. Trimis dupã gratii, Florea avea sã devinã o adevãrarã vedetã a penitenciarelor si aventurile sale au fost, îndeaproape urmãrite de presã.

Cum a reusit Florea sã ajungã în Penitenciarul Vaslui

Trimis în spatele gratiilor la Penitenciarul Arad, în 2011 Florea îsi uneste destinele, câtiva ani mai târziu, cu Ina Kalioglo, o ucraineancã de 22 de ani. Cei doi tineri s-au cunoscut dupã ce el a citit un articol într-o revistã cu caracter religios, la care ea lucra. El a trimis un email pe adresa fundatiei si asa s-au cunoscut. Dupã trei ani, au decis sã se cãsãtoreascã. Cu certificatul de cãsãtorie în buzunar si dupã o perioadã lungã petrecutã în spatele gratiilor, Florea a cerut transferul dintr-un penitenciar de maximã sigurantã, într-unul cu regim semideschis. Apoi, motivat de faptul cã sotia sa este ucraineancã, Florea a cerut transferul la Penitenciarul Vaslui si cererea sa a fost aprobatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.