spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Centru de imagisticã din Galati asteaptã pacientii bârlãdeni!

- Advertisement -

În urma licitatiei desfãsuratã pe 14 septembrie la Bucuresti, pe SEAP, s-a stabilit cã pacientii spitalului bârlãdean vor putea beneficia de tomografii computerizate si investigatii de tip RMN în mod gratuit, fiind desemnatã câstigãtoare o firmã din Galati: Clinica de imagisticã Remenix. În urma licitatiei electronice, Spitalul de Urgentã din Bârlad a contractat un pachet de servicii de radiologie si imagisticã, precum si serviciul de transport al pacientilor la Galati si înapoi. Contractul de servicii a fost încheiat pe 26 septembrie suma pentru gratuitãti fiind de maxim 300 000 de lei anual. Ce va depãsi aceastã sumã va fi plãtit din buzunare de cãtre bolnavii care vor dori sã beneficieze de aceste investigatii, însã sumele sunt derizorii, pentru cã firma gãlãteanã nu s-a asteptat sã nu aibã concurenti la licitatie si a venit cu preturi foarte mici! Avantajul bârlãdenilor ! Aflati mai jos cât costã o investigatie la CT sau RMN – dacã esti pacient al spitalului bârlãdean!

Începând de pe 1 octombrie, timp de un an de zile, pacientii Spitalului de Urgentã “Elena Beldiman” Bârlad vor beneficia în mod gratuit de investigatii cu rezonantã magneticã si Computer Tomograf. Licitatia prin care unitatea a achizitionat un pachet de servicii de radiologie si imagisticã (tomografie computerizatã si rezonantã magneticã nuclearã) a avut loc pe 14 septembrie. Potrivit declaratiilor fãcute acum câteva zile de Gabriela Danis, directorul medical al spitalului bârlãdean, un singur furnizor s-a înscris la licitatie, asa cã, odatã ce oferta a fost deschisã si s-a constatat cã dosarul contine toate documentele cerute, a fost desemnat cîstigãtor: firma Remenix din Galati. Pe 26 septembrie s-a întocmit si contractul de furnizare a serviciilor, acordul cadru fiind pe o valoare minimã de 10 000 lei si maxim 300 000 de lei. Banii, care provin de la Spitalul de Urgentã Bârlad, sunt pentru pacientii internati aici si în special pentru cei din sectiile: neurologie (cica 60%), oncolgie, chirurgie – ortopedie si pentru sectia copii.

Ce prevede contractul

Din cauzã cã firma gãlãteanã nu s-a asteptat sã fie singura care a licitat serviciile de imagisticã, ea a venit cu preturi foarte mici, asa cã acestea au fost adjudecate fãrã ca nimeni sã poatã sã le modifice timp de un an. Preturile pentru serviciile de imagisticã sunt: un CT coloanã vertebralã segment: 45 de lei, un CT abdomen – 110 lei, un CT craniu – 55 de lei, un CT la unul din membrele inferioare sau superioare – 40 de lei, un RMN cardio cerebral nativ – 284 de lei, iar cel cu substantã de contrast – 445 lei, o angiogramã 245 de lei. La aceste preturi se adaugã un pret pe cursã cu minim trei pacienti (cazuri normale) si, la solicitarea expresã, un singur pacient (cazurile grave) de 280 de lei/cursã. Pacientul va fi luat din pat de un asistent medical profesionist si un brancardier dus la Galati la firmã, evaluat si adus înapoi la spitalul bârlãdean, în patul sãu. Firma din Galati a si trimis la Bârlad o masinã dotatã cu targã, precum si cu personalul mai sus mentionat, care va sta la dispozitia spitalului bârlãdean 24 de ore din 24, timp de 365 de zile. “Lunar se vor semna contracte subsegvente care angajeazã fonduri bugetare în functie de disponibilitatea spitalului, fãrã a aduce leziuni actului medical, urgentele având prioritate. În cazul în care bugetul a fost depãsit, pacientii vor avea transportul pânã la Galati gratuit si vor plãti serviciile imagistice necesare la preturile câstigate. Cazurile grave, care necesitã un act medical complex (intubãri, ventilatie mecanicã etc), vor fi preluate de o ambulantã cu asistentã medicalã si medic, de la SAJ Vaslui, în urma solicitãrii fãcute de conducerea spitalului bârlãdean, în acest sens urmând a fi încheiat un contract cu SAJ Vaslui în cel mai scurt timp.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.