spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Centru medical integrat și școli dotate prin PNRR, la Tutova (FOTO)

- Advertisement -
REUȘITĂ… Edilul comunei Tutova, Ion Corciovă, profită din plin de oportunitățile de finanțare prin programe europene și prin programele finanțate din bugetul național și nu rateaza niciun proiect!

REUȘITĂ… Edilul comunei Tutova nu ratează niciun proiect și în curând, comunitatea va beneficia de noi investiții prin Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Recent, Primăriei Tutova i s-au aprobat două proiecte în valoare de peste 20 milioane de euro. Astfel, comunitatea va beneficia de un modern centru medical în care vor funcționa mai multe cabinete medicale și care va prinde contur prin proiectul “Înființarea unui centru medical integrat la nivelul Comunei Tutova”, în satul Bădeana. De asemenea, elevii se vor bucura de dotări de ultimă generație în unitățile școlare prin proiectul “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”. Fiecare proiect în parte este în valoare de 1.000.000 de lei, iar implementarea se va face până la începerea noului an școlar 2023-2024.

„Munca depusă în acest mandat nu a fost în zadar, fiecare demers pe care l-am făcut fiind încununat cu succes. Până la această dată sunt aprobate contracte ce depășesc ușor 10 milioane de euro. Astfel, proiectele finanțate au constat, în principal, în drumuri rurale, sisteme de alimentare cu apă și de canalizare și în investiții în infrastructura socială și culturală”, a preciziat primarul Corciovă. De curând acesta a primit comunicările privind aprobarea finanțării ultimelor proiecte solicitate prin PNRR. Prima comunicare aduce la cunoștință aprobarea privind “Înființarea unui centru medical integrat la nivelul Comunei Tutova”, în satul Bădeana. Cea de a doua privește “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Centrul Medical de la Bădeana o provocare pentru viitor. Se va vedea dacă pe viitor, din bugetul local, vor putea fi plătiți medicii

Centrul medical comunitar integrat în valoare de 1.000.000 de lei, se va construi în satul Bădeana, deoarece are cel mai mare număr de locuitori (1600). Activitățile ce urmează a fi concentrate în noul sediu se desfășoară în spații improprii. Noul Centru medical comunitar integrat va conține: cabinet medicină de familie; cabinete de medicină diversă (reumatologie, cardiologie și stomatologie); cabinet pentru asistent social; cabinet pentru asistent medical comunitar; un spațiu pentru consiliere educațională; spații tehnice și sanitare și un spațiu de sterilizare. Vor fi laboratoare de tip „point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialiști, cabinete pentru moașe și cabinete stomatologice. În viitorul centru comunitar își va desfășura activitatea echipa de asistență medicală comunitară în colaborare, în principal, cu asistentul social, dacă beneficiarii serviciilor de asistență medicală comunitară au și probleme sociale identificate. În vederea accesării fondurilor nerambursabile, comuna Tutova va încheia un protocol de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vaslui, urmând ca ulterior să încheie contracte cu medici, în vederea asigurării de servicii medicale locuitorilor din comuna Tutova. Plata medicilor este posibil să se facă, pe o perioadă de 2 ani, tot cu fonduri de la bugetul de stat, iar ulterior, cu fonduri de la bugetul local și din alte surse de finanțare.

Un milion de lei și pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice a școlii din Tutova

Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale nr.1 sat Tutova și a structurilor școlare arondate din comuna Tutova va fi implementat până la începerea noului an școlar 2023 – 2024. Valoarea eligibilă a acestui proiect este de un milioane de lei, iar banii sunt alocați pentru 3 tipuri de investiții. Primul tip de investiție este digitalizarea mediilor de învățare din învățământul preuniversitar – respectiv pentru laboratoare de informatică echipate, școli cu clase de nivel primar, gimnazial si liceal dotate cu echipamente IT sau pentru digitalizarea resurselor de învățare sau laboratoare informatice din școlile de educație și formare profesională. A doilea tip de investiție e cea legată de infrastructură școlară pentru modernizarea sălilor de clasă/săli pentru activități extrașcolare sau sportive, dotate cu mobilier și a laboratoarelor/cabinetelor din sistemul de educație preuniversitar, inclusiv cabinetele de asistență psihopedagogică. Și în final avem dotarea cu echipamente, inclusiv digitale, a atelierelor de practică din rețeaua învățământului profesional și tehnic pentru dotarea cu laboratoare de practică funcționale. Toate bunurile și echipamentele achiziționate vor fi oferite spre folosință gratuită beneficiarilor investițiilor, pentru a fi utilizate exclusiv pentru activități didactice, sportive și extrașcolare cu elevii/copiii. „Fiind conștienți de faptul că singura rezolvare a multor probleme cu care se confruntă comunitatea noastră o reprezintă oportunitățile de finanțare prin programe europene și bineînțeles prin programele finanțate din bugetul național, susțin asumat faptul că la nivelul comunei Tutova, acest aspect a fost tratat cu maximă atenție și seriozitate”, a mai precizat primarul comunei, Ion Corciovă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Firmele de partod care au spalat banii din fonduri europene: Nomis, Transmir, MobilZone si a lui fiului sinucigasului psd ust Andi Dumitrasc. Cica sunt vizate de DNA si vor fi descinderi cu DGA SAS mascati antufrauda. Vor aresta primari, consilieri, borfasi politruci proiecte si lucrari inzecite la valoare pentru a fura, chiar fictive unele lucrari.

  2. Un hot cu afaceri de familie, a cumparat fetelor la Bucuresti case, masini, un hot, un psd ist corupt. DNA doarme. Multe lucrari incheiate cu firme de partid printre care Andi Dumitras baiatului spanzuratului psd isd Dumnezeu cu mila

  3. Un borfășel de comună un hoțoman un escroc……terenuri ,parandăraturi ,afaceri de familie multe si multe ……nu avem DNA ,POLITIE ,JUSTITIE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.