spot_img
31.6 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Centrul Bârladului, paralizat de durere (foto)

- Advertisement -

ULTIMUL DRUM Ieri, în jurul orelor 13.00, centrul orasului Bârlad a fost practic paralizat timp de aproape 20 de minute, din cauza înmormântãrii lui Gabriel Turcu, de 32 de ani, una dintre victimele accidentului cumplit de la Bãdeana, din noaptea de 29/30 ianuarie. Tot ieri a fost înmormântat si Valentin Durbacã, de 14 ani, elev în clasa a VII -a de la o scoalã din Bârlad, si el victimã a aceluiasi accident. Sute de oameni au participat la înmormântãrile celor doi. Surse neoficiale spun cã soferul care a provocat accidentul, în care au pierit sase persoane, ar fi avut o alcoolemie de peste 3 la mie, alcoolemie care nu ne-a fost confirmatã oficial, dar nici infirmatã de cãtre politisti!

Gabriel Constantin Turcu, 32 de ani din Bârlad, Valentin Durbacã, 14 ani, din Bârlad, Cãtãlin Ionut Petrea, 29 de ani, din Bârlad, Loredana Enache, 32 de ani, din Perieni, Viorel Cosma, 43 de ani, din Perieni si Florin Obreja, 17 ani, Ghidigeni-judetul Galati, sunt victimele accidentului rutier din noaptea de 29/30 ianuarie, accident de circulatie petrecut pe DE 581. Trei dintre ei au fost înmormântati în localitãtile de domiciliu (Perieni si Ghidigeni), iar cei din Bârlad au fost ieri condusi pe ultimul drum. Gabriel Turcu a fost depus la Biserica „Sf. Spiridon” din Bârlad, Valentin Durbacã, elev în clasa a VII – la Scoala nr.11 din Bârlad, a fost depus la Biserica „Sf. Mina”, iar Cãtãlin Ionut Petrea a fost depus la Biserica din cartierul Podeni, unde locuiesc pãrintii sãi.

Înmormântarea lui Gabriel Turcu a paralizat ieri centrul orasului, pentru cã a fost condus pe ultimul drum de sute de prieteni, în ciuda gerului cumplit de afarã de -23 de grade Celsius. Coloana, formatã din zeci de masini, a claxonat tot timpul drumului pânã la cimitir. Familia sa era în stare de soc, neputând accepta moartea acestuia nici chiar când îl conduceau pe ultimul drum. Din pãcate, stilul sãu de viatã, anturajul si dezordinea din viata sa, l-au bãgat pe Gabriel Turcu în pãmânt. „Nu stiu ce avea, dar parcã nu fãcea a bine, cu atâtea distractii la care se ducea. Pãcat, are un copil si trebuia sã stie de tatãl lui, acum va creste doar cu amintirea lui”, ne-a spus unul dintre prietenii care îl conduceau pe ultimul drum. Aproape în acelasi timp, era condus pe ultimul drum si Valentin Durbacã, elevul de 14 ani, care a murit si el în acelasi cumplit accident. Nimeni nu-si explicã ce cãuta un copil de clasa a VII-a împreunã cu ceilalti, care aveau vârste cu mult mai mari. Despre soferul care a provocat accidentul, Cãtãlin Ionut Petrea, se stie cã era prietenul Loredanei Enache, cu care intentiona sã se însoare, si cã masina cu care s-a întâmplat nenorocirea îi apartinea femeii, care era venitã din Italia. Viorel Cosma era unchiul Loredanei Enache, iar Florin Obreja, de 17 ani, tânãrul din Ghidigeni, s-a alãturat anturajului lui Valetin Durbacã, pentru a merge la un chef în satul Crivesti, comuna Tutova. În urma chefului, la care s-a bãut serios, se zvoneste cã soferul Cãtãlin Petrea ar fi avut 3 la mie alcoolemia în sânge, iar accidentul s-ar fi petrecut în jurul orelor 2.00, victimele fiind descoperite târziu, în jurul orelor 5.00. Politistii bârlãdeni nu au confirmat alcoolemia soferului, dar nici nu au infirmat-o. „Este foarte posibil sã fie o asa alcoolemie, dar încã nu avem rezultatul de la medicina legalã. Nu este exclus un asemenea rezultat”, a spus unul dintre politistii care s-au ocupat de cercetãrile din cumplitul accident.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.