33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Centrul Comunitar Medico-Social Tutova a fost inaugurat! (VIDEO, FOTO)

INAUGURARE… În acest centru se vor desfășura activități medico-sociale sub coordonarea asistentului medical comunitar și a asistentului social.

REALIZARE… Comuna Tutova beficiază de un Centru Comunitar de servicii medico-sociale. “A fost recepționată investiția CENTRUL COMUNITAR MEDICO-SOCIAL, finanțată prin Gal Valea Tutovei și Zeletinului. Prin această investiție a fost reabilitată o clădire cu o suprafață de 250 m.p, care nu avea nicio destinație, fiind într-o stare de degradare avansată. În acest centru se vor desfășura activități medico-sociale sub coordonarea asistentului medical comunitar și a asistentului social. În acest sens, vineri, 10 iunie a.c., a avut loc prima activitate la care au participat peste 240 de persoane, cu vârste diferite, cu scopul de a se testa gratuit în vederea identificării hepatitelor B/D și C din cadrul programului Live (RO)2-Est.

Acest lucru demonstrează faptul că investiția are adresabilitate, locuitorii comunei fiind interesați de aceste servicii, care au menirea de a monitoriza starea lor de sănătate. Spațiul în sine, funcționalitatea și dotarea acestuia au adus bucurie în rândul tutovenilor.”, a precizat pe contul său de socializare, primarul comunei Tutova, Ion Corciovă. Valoarea eligibilă a proiectului a fost de aproape 104 000 de euro, din care cofinanțare prin PNDR – aproape 60 000 de euro, restul fiind asigurat de beneficiar (Comuna Tutova). Urmează ca în cel mai scurt timp să fie finalizat Centrul Social – o investiție de aproape 4,3 milioane de lei, finanțarea de aproape 4,2 milioane lei fiind asigurată de Fondul European de Dezvoltare Regională. “Este un proiect care va îmbunătăți condițiile de trai ale persoanelor în vârstă și sărace din comuna Tutova. Centrul de zi este prevăzut cu cabinete de recuperare, pentru acordarea unor diferite tratamente medicale și un cabinet de psihologie. De asemenea, în cadrul acestui complex de servicii sociale, beneficiarii vor avea asigurată o masă caldă zilnic, iar persoanele nedeplasabile vor beneficia de îngrijiri la domiciliu.  Mai sunt de făcut ultimele plăți de către Fondul European de Dezvoltare Regională și vom da în folosință și această mare investiție”, a precizat primarul Ion Corciovă pentru ziarul Vremea Nouă.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here