spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Centrul de Excelentã va încheia un parteneriat cu Consiliul Judetean. Primul sprijin financiar: 120.000 lei

- Advertisement -

BANI… Centrul de Excelentã va încheia un acord de parteneriat cu Consiliul Judetean Vaslui. Colaborarea va avea drept scop finantarea partialã/cofinantarea activitãtilor propuse de cãtre Centrul de Excelentã pentru anul 2024, în limita fondurilor alocate în acest sens. Odatã cu semnarea acestui acord de parteneriat, vor fi alocati si 120.000 lei, bani care vor merge pentru acoperirea cheltuielilor ce tin de activitãtile programate anul acesta. Printre ele se nunãrã tabere/vizite de studiu si Gala Excelentei, care va avea loc la finalul anului.

Centrul Judetean de Excelentã a fost înfiintat în 2018. Atunci avea un numãr de 350 elevi si 40 de grupe de excelentã, iar acum, la cursurile de pregãtire intensivã sunt înscrisi un numãr de 1500 de elevi si 83 de grupe în anul scolar 2023-2024. Disciplinele grupelor de excelentã sunt: matematica, informatica, fizica, chimia, biologia, geografia, limbi moderne, astronomia si astrofizica, robotica, limba si literatura românã, istoria si arte plastice. Activitatea de bazã a institutiei o constituie pregãtirea intensivã a elevilor capabili de performantã, înscrisi la grupele de excelentã. Complementar cu aceasta, conform reglementãrilor în vigoare, Centrul Judetean de Excelentã Vaslui organizeazã si alte activitãti menite sã sustinã activitatea profesorilor si a elevilor, precum: conferinte, simpozioane, activitãti de formare profesionalã, activitãti de recompensare a elevilor cu rezultate remarcabile, tabere, vizite de studiu, festivitãti de premiere, parteneriate institutionale.

150 de elevi din mediul rural, înscrisi la Centrul de Excelentã. Ei nu pot beneficia de sprijinul Consiliilor Locale din mediul urban

Centrul Judetean de Excelentã Vaslui a solicitat încheierea unui parteneriat cu Judetul Vaslui. „Mentionãm si faptul important cã avem înscrisi un numãr de 150 de elevi ce provin din mediul rural, acestia neputând beneficia de sprijinul Consiliilor Locale din mediul urban. Activitatea de baza a institutiei noastre o constituie pregãtirea intensivã a elevilor capabili de performantã inscrisi la grupele de excelentã. Complementar cu aceasta, conform reglementãrilor in vigoare, Centrul Judetean de Excelentã Vaslui organizeazã si alte activitati menite de a sustine activitatea profesorilor si a elevilor nostri precum: conferinte, simpozioane, activitati de formare profesionalã, activitati de recompensare a elevilor cu rezultate remarcabile, tabere, vizite de studiu, festivitãti de premiere, parteneriate institutionale. Toate aceste activitãti nu sunt sustinute de la bugetul de stat, fiind nevoie sã apelãm la bunãvointa Consiliilor Locale si Consiliului Judetean Vaslui. Prin activitatea complexã desfasuratã,prin evenimentele publice organizate, Centrul Judetean de Excelentã Vaslui si-a imbunatatit in mod considerabil imaginea publicã, devenind o institutie cu notorietate la nivel judetean si national, clasându-se pe primele locuri in tarã, atât ca numãr de elevi, cât si ca rezultate obtinute. (…) Toate aceste considerente ne determinã sã apelãm la sprijinul financiar al Consiliului Judetean Vaslui pentru a sustine proiectele Centrului Judetean de Excelentã Vaslui in anul 2024 cu un buget cifrat in suma de 125000 lei, conform anexei si detalierii acesteia privind proiectele propuse spre realizare in anul financiar 2024”, se aratã într-o adresã a Centrului Judetean de Excelentã cãtre Consiliul Judetean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.