Centrul de terapie si relaxare prin integrare si stimulare senzorialã TIAMA THERAPY (FOTO)

VESTE EXCELENTÃ…Iulia Amãricutei, psiholog si psihoterapeut în Bârlad, a reusit sã obtinã finantare europeanã pentru un proiect inedit: o camerã senzorialã Snoezelen. Proiectul întocmit a fost aprobat, fiind singurul din Bârlad si unul din cele 45 proiecte finantate din Moldova. Iulia a amenajat un spatiu în care îmbinã douã tipuri de terapie: integrare si stimulare senzorialã.

Cui se adreseazã acest Centru?

Centrul se adreseazã în special copiilor care au deja un diagnostic neuropsihiatric precum Autism, ADHD, sindrom Down, tulburare Asperger, tulburarea de conduitã, tulburarea de opozitie, tulburare Tourette, anxietate de separare, tulburare de învãtare, tulburãri emotionale, tulburãri comportamentale, tulburare de procesare senzorialã dar si copiilor tipici cu dificultãti de atentie, concentrare, dificultãti sau întârzieri în vorbire, hipersensibilate la atingere, miscãri, sunete sau stimuli vizuali, care au tendinta de a fi usor distrasi, cu dificultãti de a învãta noi miscãri, cu întârzieri în exprimare sau activitãti motorii, care prezintã neîndemânare sau nepãsare aparentã, impulsivitate si un autocontrol scãzut, care sunt incapabili sã se calmeze singuri, sunt irascibili, cu toleranta scãzutã la frustrare, copii care reactioneazã agresiv, cu încredere scãzutã în sine sau care nu realizeazã activitãti specifice vârstei lor, nu se conformeazã regulilor, sunt agitati, stresati. De asemenea, centrul se adreseazã si adultilor diagnosticati cu depresie, dementã, tulburãri emotionale, leziuni cerebrale, pacienti vârstnici care suferã de Alzheimer, precum si a celor care suferã de dureri cronice.

„Am adus ca noutate pentru Bârlad, terapia prin integrare senzorialã”

„Sunt psiholog si psihoterapeut specializat în terapie ericksonianã si hipnozã clinicã si profesor. Ideea unei camere senzoriale Snoezelen a încoltit în mintea mea în timpul masterului, când profesorul meu de Psihopedagogia persoanelor cu cerinte speciale, domnul Alois Ghergut, ne-a vorbit despre un nou tip de terapie, stimularea senzorialã, dezvoltatã în Olanda încã din anii 70 si care si-a dovedit eficienta în special în cazul persoanelor cu autism dar si al persoanelor cu diferite disfunctii senzoriale. Si cum nimic nu e întâmplãtor, anul trecut am avut sansã sã particip la un curs de antreprenoriat cu scopul de a învata sã întocmim proiecte pentru obtinerea de fonduri europene prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, în cadrul proiectul S.A.N-E. Atunci am realizat cã ideea profesorului meu care, la acel moment, pãrea imposibilã dat fiind faptul cã echipamentele necesare sunt destul de costisitoare, poate fi pusã în practicã. Proiectul meu a fost aprobat, fiind singurul din Bârlad si unul din cele 45 proiecte finantate din Moldova. Am amenajat un spatiu în care îmbinãm douã tipuri de terapie: integrare si stimulare senzorialã. Noutatea acestui centru constã în faptul cã am adus în oras si în judet terapia prin integrare senzorialã. Am urmat un curs de formare în acest tip de terapie sub îndrumarea Danei Tair, ergoterapeut, specializatã în Danemarca si cu o experientã în domeniu de peste 20 de ani. Putem fi contactati la nr de telefon 0742874753 sau direct la sediul Centrului situat in strada Gheorghe Asachi, nr 4, etaj 1 (lângã Hotel Moldova). Pentru mai multe informatii vizitati site-ul centrului la adresa https://terapieintegrarestimularesenzoriala.weebly.com/“, a precizat Iulia Amãricutei.

Servicii oferite de Centrul TIAMA THERAPY

Centrul TIAMA THERAPY oferã servicii de evaluare si terapie prin integrare senzorialã atât copiilor diagnosticati neuropsihiatric cât si copiilor tipici, relaxare prin stimulare senzorialã în Camera Snoezelen, consilierea pãrintilor copiilor cu dificultãti de integrare. Spatiul în care functioneazã Centrul de terapie si relaxare dispune de o suprafatã de aprox. 70 mp în care sunt amenajate trei zone:  zona de primire dotatã cu birou receptie, canapea si fotoliu; zona de evaluare si terapie prin integrare senzorialã dotatã cu hamac, trambulinã elasticã, leagãn cuib TheraGym, leagãn rectangular TheraGym tip platformã, leagãn “prastie”, “farfurie” de echilibru, surfer de podea, mingi medicinale; zona de terapie si relaxare prin stimulare senzorialã – Camera SNOEZELEN, dotatã cu kit de colt Snoezelen cu tub senzorial, panou interactiv luminos, fibre optice luminoase, tub luminos Maxi Bubble, pat muzical cu apa, piscinã cu bile, zonã de proiectie video. Echipamentele au fost achizitionate de la firma ROMPA din Anglia.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ