spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Centrul Județean de Excelență Vaslui va avea 40 de grupe pe diferite discipline pentru elevii care vor performanță!

- Advertisement -
EXCELENȚĂ LA VASLUI… În cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui vor fi 10 grupe de informatică și 7 grupe de fizică în acest an. (foto: Gabriela Plăcintă David)

NOUTĂȚI… Pentru anul școlar 2022-2023, CJEx Vaslui vă face următoarea propunere de funcționare a grupelor de studiu, în conformitate cu legislația in vigoare și normele didactice aprobate (respectiv 4 norme didactice!). Vor fi un total de 40 de grupe, repartizate pe disciplinele care au avut activitate și în anii trecuți, informează noul director al CJEx Vaslui, prof. Gabriela Plăcintă David, printr-un comunicat. «Facem mențiunea că grupele finanțate de fundația “Nouă ne pasă”, respectiv 10 grupe de informatică și 7 grupe de fizică, vor activa și în cadrul CJEx, fapt pentru care vom încheia contracte cu profesorii în afara perioadei în care activează în programul “Hai la olimpiadă”, precum și în perioadele de pregătire intensă de dinaintea competițiilor importante», a menționat prof. Gabriela Plăcintă David.

Vă prezentăm care sunt grupele:

Limba și literatura română: 7 grupe plus o grupă de Limba latină Vaslui: 3 grupe Limba și literatura română plus o grupă Limba latină; Bârlad: 2 grupe; Huși: 2 grupe. Matematică: 8 grupe – Vaslui: 3 grupe; Bârlad: 2 grupe; Huși: 2 grupe; Negrești: 1 grupă. Limbi moderne: Engleză – 6 grupe – Vaslui: 2 grupe; Bârlad: 2 grupe; Huși: 2 grupe. Franceză – 3 grupe; Vaslui: 1 grupă; Bârlad: 1 grupă; Huși: 1 grupă. Fizică – Chimie: 5 grupe – Bârlad: o grupă fizică plus o grupă astrofizică. Chimie: 3 grupe- Vaslui: 1 grupă; Bârlad: 1 grupă ; Huși : 1 grupă . Geografie: 4 grupe-Vaslui: 1 grupă; Bârlad: 2 grupe; Huși : 1 grupă. Biologie: 4 grupe -Vaslui: 2 grupe; Bârlad: 1 grupă; Huși: 1 grupă. Robotică – 2 grupe-Vaslui: 1 grupă; Bârlad: 1 grupă

Dimensiunea grupelor va fi de 8-15 elevi. În perioada 15-23 septembrie 2022, profesorii sunt invitați să se înscrie pentru a face parte din echipa Centrului Județean de Excelență Vaslui. Va urma procedura de selecție a elevilor, la baza căreia va sta un formular de înscriere ce va fi lansat în cursul săptămânii viitoare. Asigurarea continuității și promovarea reînnoirii societății prin identificarea, respectarea și cultivarea factorului național, aceasta este misiunea esențială a educației promovate de Centrul Județean de Excelență Vaslui, în dubla sa funcție socială și inovativă: școala excelenței este, de fapt, locul în care moștenirea culturală și științifică poate să fie transmisă și perpetuată și unde, în același timp, se pregătește reînnoirea prin formarea atitudinilor și aptitudinilor necesare celor mai buni dintre cei mai buni elevi pentru a participa la schimbare, a o adapta realităților noastre și a o stăpâni, în vederea perfecționării.

„Domnilor profesori, dacă susțineți educația riguroasă și inovarea, dacă aveți experiență în antrenarea elevilor capabili de performanță și dacă aveți încredere în forța dumneavoastră de muncă, dacă sunteți creativi, dinamici și stăpâni pe disciplina dumneavoastră, dacă aveți un orizont deschis către interdisciplinaritate și cultura adevărată, vă invităm să deveniți membri ai echipei Centrului Județean de Excelență Vaslui, începând cu anul școlar 2022-2023! Pentru a vă înscrie, trebuie să completați formularul de înscriere alăturat, la care veți atașa o scrisoare de intenție! În ea, veți preciza rezultatele notabile din ultimii 5 ani în pregătirea elevilor capabili de performanță (distincții obținute la olimpiade și concursuri de talia olimpiadelor). Acesta este etapa cea mai importantă din anul școlar pe care îl avem de traversat, selecția resursei umane. Totul pleacă de aici, ne dorim să cooptăm în echipa noastră nu doar elevii cei mai buni și entuziaști în a atinge aripile performanței, ci, și cei mai buni profesori. Competența trebuie dublată de disponibilitate, pasiune, ambiție, perseverență și consecvență! Nu am nicio îndoială că în județul nostru, există un potențial uriaș pentru munca de performanță în rândul cadrelor didactice. Îi așteptăm cu interes și mare drag pentru a ne însoți în această lungă călătorie spre a ne îndeplini misiunea nobilă pentru care ne-am pregătit”, a precizat prof. Gabriela David Plăcintă, directorul CJEx Vaslui.

Perioada de înscriere (de expediere online a formularului) este 15 -23 septembrie a.c.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.