spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
08-dec.-2023

Cercetătoare română din Viena, despre neacceptarea României în Schengen. „Mi s-a părut suspect”

- Advertisement -

Austria a recurs la orice mijloace pentru a bloca aderarea României la Schengen, inclusiv la dezinformări, spune Daniela Pisoiu, cercetător în Viena. Într-un interviu pentru „Adevărul”, aceasta vorbește despre adevăratele cauze ale ostilității cancelarului austriac, despre urmările acestei decizii și despre perspectivele României.

Austriecii au ajuns să mintă și să prezinte date inexacte și imposibil de demonstrat pentru a-și justifica politica dusă față de România. Aceasta este și opinia Danielei Pisoiu, cercetător la Institutul Austriac pentru Afaceri Internaționale. Ea consideră că totul ține de anume calcule politice meschine, însă totul s-ar putea întoarce ca un bumerang chiar împotriva cancelarului Karl Nehammer. Acesta ar fi contestat inclusiv în interiorul propriul partid, ÖVP, care e mai scindat ca niciodată, înaintea alegerilor care au loc în Austria Inferioară.

Poziția cancelarului față de România provoacă nemulțumiti și în propriul partid

Partidul său a fost implicat în diverse scandaluri, unele de amploare, prima dată cu partenerul de coaliție. După aceea au apărut certuri inclusiv în interior. E o dispută între o grupare ce ține de programul ăsta al lor actual și mai sunt ceilalți care sunt de modă veche, tradiționali, ce țin de valori creștin-democrate. Acum e interesant la legile astea locale, partidul local, ramura locală s-a dezis cumva de conducerea de la nivel național, dat fiind toate scandalurile care sunt”, e radiografia politică făcută de Daniela Pisoiu…https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/cercetatoare-romanca-din-viena-despre-motivele-2226860.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.