Ceremonie impresionantă de Paştele catolic. 3500 de oameni au participat la sfinţirea bucatelor, respectând măsurile de restricţie

O ceremonie impresionată a avut loc de Paştele catolic, la Miercurea Ciuc. Deşi au participat 3500 de oameni la sfinţirea bucatelor, cu toţii au respectat restricţiile impuse de pandemie.

Ceremonie impresionată de Paştele catolic. Aproximativ 3.500 de oameni au participat duminică la ceremonia de sfinţire a bucatelor, cu toţii respectând regulile impuse de pandemie.

Autorităţile din Miercurea Ciuc au decis să extindă zona de desfăşurare a ceremoniei de sfinţire a bucatelor de Paşte, pentru a se putea păstra distanţarea fizică. Până acum ceremonia se desfăşura doar pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, potrivit agerpres.ro.

A fost blocată circulaţia pe două bulevarde din centrul oraşului, iar oamenii, purtând coşuri în care se aflau bucate de Paşti, s-au aşezat în ordine într-o zonă în formă de cruce, pe o suprafaţă de circa 2 kilometri.

Organizatorii au împărţit măşti de protecţie celor care nu aveau şi s-au asigurat că se păstrează distanţa fizică. De asemenea, pentru a reduce numărul de participanţi, îndemnul a fost să participe la ritual doar un singur membru al familiei.

Organizatorii au anunţat, iniţial, că se aşteaptă participarea a două mii de persoane, dar numărul a fost de aproximativ 3500.

Oamenii şi-au exprimat bucuria şi recunoştinţa că au putut lua parte, chiar şi în aceste condiţii, la un eveniment foarte important pentru oraş, în contextul în care anul trecut acest ritual a fost anulat, iar slujba de sfinţire a fost transmisă online, din cauza pandemiei de COVID-19. …https://www.romaniatv.net/ceremonie-impresionata-de-pastele-catolic-3500-de-oameni-au-participat-la-sfintirea-bucatelor-respectand-masurile-de-restrictie_5394163.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ