spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Cererea de revizuire a fostului afacerist Cătălin Ursu rămâne fără judecători care să o judece

- Advertisement -
Sediu Tribunal Vaslui

INCREDIBIL… După ce a reușit să uimească opinia publică chemând în judecată tot sistemul judiciar din România (plângere împotriva a 7 judecători, a Consiliului Superior al Magistraturii, Statului Român, prin Ministerul de Finanțe și Colegiului de Conducere al Tribunalului Vaslui – n.r.), fostul afacerist Cătălin Ursu întâmpină o nouă problemă. Condamnat la 7 ani de închisoare, Ursu a cerut revizuirea pedepsei dar, deocamdată, nu se găsește și judecătorul care să-i judece cererea. Până în prezent, magistrații s-au abținut, unul după altul. Supărarea afaceristului este una veche de mai bine de 10 ani, atunci când Ursu a fost găsit vinovat și condamnat într-un dosar în care a fost acuzat că ar fi fraudat o societate de asigurări cu suma de 11 miliarde de lei vechi. Suma reprezenta asigurarea unui transport de alcool care ar fi fost distrus în urma unui accident. Conform rechizitoriului, Ursu ar fi distrus intenționat acel transport pentru a încasa asigurarea.

Încă un dosar fără soluționare pe masa judecătorilor Tribunalului Vaslui, al aceluiași petent. Afaceristul Cătălin Ursu, condamnat la 7 ani de închisoare, a cerut revizuirea pedepsei, dar până în prezent nu s-a găsit și magistratul care să judece cererea acestuia. Cei la care a fost repartizat s-au abținut sau a fost recuzați. Posibil ca acest lucru să apară ca urmare a unui alt dosar întocmit ca urmare a plângerii formulate de către fostul afacerist vasluian. Alături de alți doi afaceriști din Vaslui, acesta a depus o plângere împotriva a 7 magistrați ai Tribunalului Vaslui, dar și împotriva Consiliului Superior al Magistraturii, Statului Român, prin Ministerul de Finanțe și Colegiul de Conducere al Tribunalului Vaslui. Toată povestea are rădăcini mai vechi și vine ca urmare a condamnării lui Ursu la închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de fraudarea unei societăți de asigurări cu suma de 11 miliarde de lei vechi. Pe lângă instituțiile enumerate mai sus, magistrații chemați să dea explicații în fața colegilor săi sunt chiar magistrații care l-au judecat pe Ursu, la acea vreme. Trimis după gratii după ce a fost găsit vinovat, Ursu a început, încă de la acea vreme, șarada plângerilor. Și s-a plâns de orice, de la condițiile de detenție, la calitatea hranei pe care o primește. Mai mult, astfel de reclamații au fost trimise inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ieșit de după gratii, Ursu nu se oprește și continuă să facă plângeri peste plângeri. Dosarul ajuns acum pe masa magistraților Tribunalului Vaslui nu este singurul de acest gen. Același tip de plângere a mai fost făcută, dar judecătorii s-au abținut, rând pe rând, și nu a fost cine să judece cauza. Se pare că așa se va întâmpla și de data aceasta dacă ținem cont de faptul că, până în prezent, trei judecători s-au abținut. De partea cealaltă, cei care l-au cunoscut spun că afaceristul a fost profund afectat de condamnare, dar că este timpul ca autoritățile să se impună în fața lui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Dl.Ursu are dreptate, a făcut pușcărie nevinovat, banii i-au fost furați de raketii moldoveni iar Groupama nu i-a dat banii cuveniți pe asigurare.Este un jurist bine pregătit, care cunoaște legislația penală și comercială și știe că a fost nedreptățit.

  2. Un infractor! Chiar nu se găsește niciun judecător care să-l trimită acolo unde-i este locul. La puscarie! Acest gen de reclamagiu trebuie stârpit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.