Chelnerița “din Vaslui” a băgat DNA-ul în Apele Române

ÎMBÂRLIGĂTURI… Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au făcut percheziții, joi dimineață, la sediul Apelor Române din Iași, într-un dosar vizând infracțiuni de corupție săvârșite în perioada martie 2020-2021. Procurorii fac cercetări în scandalul angajării unei chelnerițe la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad. Până să ajungă la Apele Române, tânăra a lucrat la cafeneaua Master Club din Iași aproximativ cinci ani. După ce și-a găsit pila, Simona Iancu a fost angajată la o primărie comunală, unde a stat fix trei zile, după care a fost transferată la Dispeceratul Apelor Române din Iași. Nu a stat prea mult acolo pentru că reportajul Recorder cu ea în prim-plan a scandalizat întreaga țară. Drept urmare, chelnerița a demisionat de la primărie și implicit nu mai este detașată nici la ABA Prut-Bârlad. Pentru că în materialul video al celor de la Recorder apare și o poză cu chelnerița în fața Primăriei Vaslui, multă lume s-a grăbit să afirme despre ea că este vasluiancă. Surse din presa suceveană spun însă că ar fi din județul Suceava. Aceasta are domiciliul în Câmpulung Moldovenesc și ar fi intrat la Administrația Apelor Române pe filiera directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, cu care este cumnată.

În luna decembrie a anului trecut, site-ul Recorder.ro a dezvăluit că, în mai multe județe din țară, la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor au ajuns oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid. Mai grav este că acești directori cu sprijin politic nu se mulțumesc cu propriile scaune și, odată cocoțați în funcții, completează organigramele din subordine cu pile de partid așezate în poziții cheie. Asta în timp ce inginerii cu experiență sunt dați la o parte. De când liberalii au câștigat alegerile locale în Iași, la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad a fost numit director Petru Avram, vicepreședinte filialei județene a PNL. După ce s-a instalat în funcție, acesta a început să le ceară specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar care este malul drept și malul stâng al unui râu. Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără, Simona Iancu, care patru ani a fost chelneriță la cafeneaua Mater Club din Iași. Asta, în condițiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, printre care și Vaslui, afectate periodic de inundații. Simona Iancu, care susține că a terminat facultatea de Chimie, a picat cu brio proba interviului, dar cu toate astea a intrat în sistem, bucurându-se de sprijinul conducerii instituției. Un inginer de la Apele Române Iași s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen cu jurnaliștii de la Recorder, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.

Vizitați de procurorii DNA

La câteva zile după ce cazul a fost făcut public, procurorii DNA au deschis un dosar penal, unde sunt cercetate mai multe infracțiuni de corupție. Joi dimineață, la primele ore, procurorii au descins la Administrația Bazinală a Apelor Prut -Bârlad, cu sediul în Iași, la Primăria Victoria și Primăria Vatra Moldoviței, instituții de unde chelnerița a fost delegată la Apele Române. “Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada martie 2020-2021. În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” se arată în comunicatul remis de Direcția Națională Anticorupție.

Cum a ajuns o “vasluiancă” să strice apele la Administrația Bazinală a Apelor Prut-Bârlad? 

Simona Iancu în fața Primărie Vaslui

Pentru a o prezenta publicului, reporterii de la Recorder.ro, au intrat pe pagina de Facebook a chelneriței, de unde au luat o poză. În fotografia respectivă Simona Iancu apare în fața Primăriei Vaslui, probabil după ce a participat la o cununie civilă. Poza i-a făcut pe mulți să creadă că tânăra ar fi din Vaslui. Nimic mai fals, spun colegii noștri din presa suceveană. Aceștia ne-au declarat că Simona Iancu are domiciliul în Câmpulung Moldovenesc. Ea ar fi intrat în sistemul bugetar cu ajutorul cumnatului ei, care ar fi director la SGA Suceava și care ar fi pus o vorbă bună pentru ea la conducerea Administrației Bazinale a Apelor Prut-Bârlad. După dezvăluirile făcute, inginerul care a pârât-o pe chelneriță la Recorder a rămas fără serviciu după ce conducerea instituției i-a desființat postul.
7 COMENTARII

 1. Minune. Minune. Cei de la Vremea Noua nu spun nimic despre adevarii vinovati. PNL ul. De ce? Deoarece
  primesc foloase de la politrucii din PNL. De la animalele politice din PNL. Am votat ca prostii schimbarea . Au spus in campania electorala ca nu se mai fura, ca nu se ma fac numiri politice, ca nu se primesc in partid lichelele de la PSD. Au incalcat tot ce au promis, rand pe rand. . Singurul lor scop este sa-si imparta posturile caldute. Si totul cu aprobarea sefilor de la Bucuresti. Se adevereste ca PNL = PSD= MAFIE POLITICA .

 2. Păi de asta este atata haos in institutiile Vasluiene si nu, numai pentru ca nepotismul este la cote maxime.sa ma ca in gura voastră.este o proasta la finante, unde încasează taxe pt auto si taxează după capul ei.am cerut o informație si se uita ca proasta.a trebuit să plătesc două taxe din cauza ei.este foarte adevarat.de la coada vacii a intrat la Finante si in fata calculatorului.colcaie de dobitogoace dinastea.

 3. A FOST SI ESTE ATATA TAM -TAM NATIONAL SI LOCAL CU FATUCA ASTA INCAT EA NU ARE NICI O VINA . NU AVEA FUNCTIE DE RASPUNDERE A DORIT SI EA O SLUJBA LA STAT SI A PROFITAT CA MULTI ALTII DE VREO RELATIE INSA SPECIALISTUL DE BIROU GABI NU A MAI PUTUT SA SI ETALEZE MUSCHI DE MARE DIRECTOR CUM A FACUT DE MULTE ORI IN CEI 25 DE ANI DE VECHIME.NU SE SPUNE NIMIC DE CEL ANGAJAT LA SGA VASLUI PE POST DE ING SEF FUNCTIE CU MARE RESPONSABILITATE IN CADRUL SISTEMULUI. IN ACEST CAZ DOMNUL FOST DIRECTOR NU A FOST CURIOS DACA CEL ANGAJAT STIE CEI ACEL DEBIT IN AFARA DE CEL DIN CRASMA CARE ARE SI ALCOL SAU CE MESERIE ARE, UNDE A MAI LUCRAT ETC. ASTAI ROMANICA NOASTRA DRAGA.

  • Ca si dispecer nu ai functie de răspundere? Dispecerul observa debitele râurilor și da alarma daca e cazul! Proasta asta nu stie ce e acela debit, sau care-s malurile, te poti astepta să-ți spună că se va face inundație în amonte, adică n-ar ști să vadă nici direcția de curgere!

   Toti vrem să lucrăm la stat, banu gras, răspundere foarte puține și foarte rar, munca daca se face bine, daca nu, ramane pe la anul… Dar totusi…

 4. Si mare scofala ca nu e de la noi, parca la Vaslui nu sunt.
  Nu exista instituție fără cel puțin o fufa, nevasta, nepoata, amanta sau pila cuiva. Care exact la fel ca asta au intrat, și care la fel n-au nici o treaba.
  DNA sau partidele care cică repara ilegalități = desene animate

LĂSAȚI UN MESAJ