Cheloo sare în apărarea lui Sebastian Colțescu: „Românii sunt prea mici să fie discriminați!“

Cântărețul Cheloo, de la Paraziții, sare în apărarea arbitrului Sebastian Colțescu, după scandalul de rasism care a devenit unul internațional. Cheloo face o listă a momentelor în care românii au fost discriminați, dar în care nu s-au luat măsuri.

„România – Franța, 13.02.2002. Francezii ne-au făcut „țigani” – nu a fost considerat rasism. Irina Begu – Caroline Garcia, primul tur al turneului de la Charleston, 2016. „Nu pot să cred că mă bate o țigancă”, declară Caroline Garcia la finalul partidei – nu a fost considerat rasism.

CFR Cluj – Slavia Praga, 20.08.2019. Suporterii echipei adverse scandează „țiganii, țiganii” – meciul continuă, nu e considerat rasism.

Napoli – Steaua București, 2010. Italienii ne spun că suntem „o rasă de rahat, neam de țigani de rahat” – partida se joacă, nu este considerat rasism.

Simona Halep – Sloane Stephens, 10.06.2018. Halep câștigă Roland Garros. „O româncă a câştigat la Roland Garros”, este mesajul care însoţeşte fotografia, iar personajul care apare în caricatură strigă pe străzi: „Fiare vechi, fiare vechi” – „doar o caricatură”, nu e considerat rasism.

Sebastian Colțescu spune „dă-i cartonaș lu ăla negru”, fără conotație denotativă. Partida PSG – Bașakșehir se oprește, jucătorii ies de pe teren, toată lumea îl molestează și este acuzat de rasism.

Românii sunt prea mici ca să fie discriminați rasial”, scrie Cheloo pe pagina sa de Facebook. … https://www.bzi.ro/cheloo-sare-in-apararea-lui-sebastian-coltescu-romanii-sunt-prea-mici-sa-fie-discriminati-4086865?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ