22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Chesnoiu: România are stocuri suficiente de ulei până la noua recoltă. Rezervele de stat de poduse alimentare sunt pline

România este o ţară sigură din punct de vedere al asigurării produselor alimentare, iar stocurile sunt suficiente, a spus la Digi24 ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. El a dat exemplul uleiului de floarea soarelui și a spus că România are stocuri suficiente până la noua recoltă, ba chiar în plus, astfel încât nu există riscul unui dezechilibru.

România e o țară stabilă din punct de vedere al produselor agroalimentare. E suficient să analizezi situația din agricultură să vezi că niciuna dintre amenințări nu vizează România, nu suntem la risc. Dovadă, în momentul de față, raportat la ulei – avem stocuri suficiente până la noua recoltă, ba chiar în plus, astfel încât să nu apară un dezechilibru major”, a spus Chesnoiu la Digi24.

Sigur, asigurarea resurselor vitale pentru orice om, pentru populația oricărui stat, reprezintă o armă, sau o doză de stabilitate pe baza căreia să îți asiguri funcționarea corectă a statului. România are această doză de stabilitate”, a adăugat el.

România, într-un an agricol normal, cu suficiente precipitații, produce 3 milioane de tone de semințe de floarea soarelui. Necesarul de consum e suficient dintrun milion tone procesateO cantitate de 1 milion de tone de semințe de floarea soarelui se procesează în România și se exportă către țările care sunt în mod normal dependente de ulei brut din Ucraina. Nu rămânem fără ulei. Avem suficient ulei pentru necesarul de consum intern”, a explicat el…https://www.digi24.ro/stiri/externe/chesnoiu-romania-are-stocuri-suficiente-de-ulei-pana-la-noua-recolta-rezervele-de-stat-de-poduse-alimentare-sunt-pline-1873119

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here