spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Chiar înainte de alegeri, vin banii pentru profesori

- Advertisement -

Veste bunã pentru profesorii vasluieni. Pânã joi, cel târziu, acestia vor primi cei 150 de euro, sumã cu care vor putea cumpãra materiale didactice, cãrti, sã participe la cursuri, conferinte, prin programul “Dezvoltarea carierei didactice”.

Ministerul de Finante a fãcut sãptãmâna trecutã plãtile cãtre inspectoratele scolare, astfel cã sumele vor fi virate cãtre destinatari în scurt timp. “Sunt constient cã acesti bani nu sunt suficienti decât pentru o lunã-douã, cel mult, dar atât am putut face. De vineri (n.r. – vineri, 7 noiembrie), banii vor ajunge în teritoriu, este vorba despre echivalentul a 700 de lei”, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Ministrul a mai spus cã intentioneazã pãstrarea acestui program derulat cu fonduri europene pânã în anul 2020. Inspectorul scolar general adjunct, Narcis Aprodu, ne-a spus cã banii se vor da în cursul acestei sãptãmâni. “La nivelul judetului Vaslui sunt aproximativ 5150 de cadre didactice care vor beneficia de acesti bani. Dintre acestea, în jur de 4070 au solicitat ca plata sã se facã direct în contul bancar iar 1000 prin ordin de platã. Deocamdatã, lucrãm la documente si cred cã pânã joi vom putea face si plãtile.” a afirmat Narcis Aprodu. Având în vedere cã numãrul cadrelor didactice se ridicã la aproximativ 5150 , reiese cã pentru judetul Vaslui au fost acordati aproape 770.000 euro.

“Se apropie Black Friday, banii ne prind foarte bine”

Faptul cã ministrul a gândit acest program în asa fel încât profesorii sã nu mai fie nevoiti sã justifice cum au cheltuit banii, lasã mânã liberã acestora în cheltuirea celor 150 de euro. “Este de notorietate lipsa de finantare din sistemul educational, asa cã acesti bani ne prind foarte bine. Având în vedere cã planul este sã-mi cumpãr o tabletã iar promotiile de Black Friday bat la usã, pot spune cã banii picã la tanc.” a declarat o profesoarã din Vaslui. Magazinele românesti pregãtesc reduceri atât pe 21, cât si pe 28 noiembrie.

Pricopie promite bani si pentru profesorii care corecteazã la simulãri

Potrivit lui Pricopie, tot la fondurile europene s-ar putea recurge si pentru plata profesorilor care vor participa la evaluãrile initiale de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a precum si pentru cadrele didactice, atât asistenti, cât si corectori de la simulãrile examenelor nationale. Ministrul a adãugat cã, în viitor, ministerul va încerca sã foloseascã POSDRU si pentru a creste alocatiile bugetare pentru bursa socialã “Bani de liceu”, pentru naveta elevilor si a cadrelor didactice, precum si pentru bursele studentilor doctoranzi si post-doctoranzi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.