23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

China a modificat vremea pentru a face cerul senin la centenarul Partidului Comunist

Autoritățile chineze din domeniul meteorologiei au reușit să controleze vremea înaintea unui eveniment politic important care a avut loc în acest an, scrie The Guardian, citând un studiu al unei universități din Beijing. Folosind tehnologia denumită „însămânțarea norilor”, meteorologii au provocat ploi care au dus la înseninarea cerului și la curățarea poluării din aer.

Pe 1 iulie, Partidul Comunist chinez a marcat centenarul său cu o serie de manifestații, inclusiv o ceremonie în piața Tiananmen, la care au luat parte zeci de mii de oameni. Potrivit unui studiu al Universității Tsinghua din Beijing, cu câteva ore înainte de ceremonie a avut loc o operațiune de „însămânțare a norilor” (cloud-seeding), care a asigurat apoi un cer senin și un nivel scăzut de poluare.

Guvernul chinez este un susținător entuziast al tehnologiei cloud-seeding și cheltuiește miliarde de dolari încercând să „manipuleze” vremea, pentru a proteja culturile agricole sau pentru a proteja desfășurarea unor evenimente importante, inclusiv Olimpiada din 2008…https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/china-a-modificat-vremea-pentru-a-face-cerul-senin-la-centenarul-partidului-comunist-1761237

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here