China a vaccinat deja un milion de oameni cu trei seruri experimentale anti-COVID

Aproape un milion de persoane au luat un vaccin experimental împotriva coronavirusului dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) în cadrul campaniei naționale de imunizare a lucrătorilor esențiali, au anunțat oficialii chinezi, potrivit Reuters.

China a lansat programul de utilizare de urgență în iulie, care include până acum trei vaccinuri pentru lucrătorii esențiali și alte grupuri limitate de oameni, chiar dacă studiile clinice nu au fost încă finalizate pentru a-și dovedi siguranța și eficacitatea.

Nici o reacție adversă gravă nu a fost însă raportată de cei care au primit vaccinul, susține compania Sinopharm într-un articol de pe rețeaua socială WeChat, care îl citează pe președintele companiei, Liu Jingzhen.

Pentru programul de vaccinare de urgență au fost utilizate două vaccinuri dezvoltate de Sinopharm și un vaccin al companiei Sinovac Biotech.

Vaccinurile experimentale sunt supuse studiilor clinice de fază 3 în străinătate, și au fost folosite de aproape 60.000 de persoane, iar probe de sânge de la peste 40.000 de participanți au fost deja prelevate la 14 zile după ce au luat a doua doză, a mai precizat Liu Jingzhen. … https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/china-a-vaccinat-deja-un-milion-de-oameni-cu-trei-seruri-experimentale-anti-covid-1404292
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ