28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Chinezii vor să-i distrugă sateliții lui Elon Musk. Dumitru Prunariu: „China riscă să provoace un război, lucrurile ar putea degenera”

Sateliții miliardarului Elon Musk reprezintă o țintă pentru China. Beijingul consideră Starlink o amenințare pentru siguranța națională și deja a început să caute metode să distrugă sateliții. Space X, compania miliardarului, a semnat contracte cu Departamentul Apărării din Statele Unite. „Dacă sateliții Starlink ar fi doborâți, cred că ar însemna război”, a spus, joi, la Digi24, primul și singurul român care a ajuns în spațiu, Dumitru Prunariu. 

„Acești sateliți asigură o rețea globală, independentă, care nu poate fi sub controlul altcuiva, decât al proprietarului ei. El semnează deja contracte cu Pentagonul pentru a o folosi și în scopuri militare. În China, internetul este controlat, ceea ce ar înseamna ca, printr-o rețea independentă, cetățenii chinezi să poată primi informații, mesaje, să poată comunica liber cu întreaga lume și să beneficieze de softuri pe care statul chinez le interzice. În aceste condiții, rețeaua lui Elon Musk e considerata periculoasă pentru China”, a explicat Prunariu.

El spune că orice sistem de securitate al unei țări face diverse calcule, are în vedere diferite situații care ar putea să pericliteze situația națională, lucru care se întâmplă și în China.

„China a făcut studii despre ce ar însemna distrugerea sau apărarea împotriva acestei rețele care aparține lui Elon Musk. Această rețea e funcțională, va fi pusă pe orbită, are peste 2.400 de sateliți, dar există și alte firme private care intenționează să plaseze astfel de rețele pe orbite și să le utilizeze comercial”, a mai spus Dumitru Prunariu…https://www.digi24.ro/stiri/externe/chinezii-vor-sa-i-distruga-satelitii-lui-elon-musk-prunariu-china-risca-sa-provoace-un-razboi-lucrurile-ar-putea-degenera-1952651

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here