spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
04-mart.-2024

Chinurile facerii clubului sportiv de la Huși: “văd că vreți să fiți campion olimpic”!

- Advertisement -
GREU… Aleșii locali hușeni au avut nevoie, până acum, de trei ședințe de CL ca să “ansambleze” într-o formă legală și corespunzătoare proiectul de hotărâre privind înființarea clubului sportiv.

DREGĂTORIE… Înființarea unui club sportiv la Huși se dovedește a nu fi deloc o treabă ușoară pentru aleșii locali, care, cel puțin până acum, au avut nevoie de trei ședințe de CL ca să “ansambleze” într-o formă legală și corespunzătoare acest proiect de hotărâre. Propunerea inițială de înființare a Clubului a venit din partea câtorva consilieri PSD și a fost votată, numai că, în plen la cea mai recentă ședință ordinară, avocatul Bobârnat, consilier PNL, le-a atras atenția că proiectul în cauză nu e legal, întrucât i-ar lipsi avizul compartimentului care să spună dacă sunt bani pentru înființarea acestui club sau nu. Ba, la un moment dat, s-a pus în discuție că lipsește o hotătâre de CL și, respectiv, un contract privind sediul acestui Club, fără de care instituția nu are cum să obțină documentele de funcționare.

“La ședința anterioară la care eu nu am fost (ședința extraordinară din 17 iunie, n.r), ați acceptat înființarea unui club sportiv. Nu are nicio legătură cu preluarea – cel puțin momentan – nu discutăm de preluarea unei echipe de fotbal. Și dacă tot am înființat acest club, am spus că poate facem și noi oleacă de ordine atât în sălile de sport, cât și în stadion, și nu neapărat dacă vom prelua echipa. Clubul care să poată funcționa îi trebuie o adresă și un sediu propriu-zis. (…) Deci, deocamdată este vorba să predăm stadionul plus sala de sport, după care să vedem activitatea fiecărei discipline sportive”, a spus primarul Ioan Ciupilan. “E bine că ne-ați făcut clarificare în privința asta, pentru că noi la ședința extraordinară am înțeles că graba pentru acest proiect ar fi preluarea echipei. Dar să știți că acel proiect nu este legal, pentru că nu avea avizul compartimentului financiar”, a intervenit consilierul Radu Bobârnat. “Deocamdată, acesta este obiectivul nostru, să înființăm acest club, care să își facă apoi toate formele, organigramă, etc”, a răspuns primarul. “Da, dar punem un pic carul înaintea boilor. Întâi înființați o formă fără fond”, a insistat consilierul liberal. “Ba nu, eu spun că înființez legal ceea ce vreau să fac. Înființez un club sportiv cu cinci discipline. Este exact ca și Casa de Cultură, ca și Biblioteca. (…) Am spus că trebuie să aibă un consiliu de administrație, ca orice instituție de genul acesta”, a spus primarul.

“Dumneavoastră văd că vreți să fiți campion olimpic”

“Domnule primar, acel proiect de hotărâre privea înființarea unei instituții de sport, un club sportiv, pentru sportul de performanță. Deci, nu pentru sportul de masă, ci pentru performanță. Întreb: aveți bani pentru sportul de performanță?”, a întrebat consilierul Bobârnat. “Sportul de performanță nu se poate face fără sport de masă. Dumneavoastră vreți să fiți campion olimpic fără să plecați de jos?”, a intervenit consilierul Ioan Iacob, privind întrebător către consiliera Cătălina Popa, care părea să nu-l aprobe. Liberala i-a și răspuns: “Păi, nu, dumneavoastră văd că vreți să fiți campion olimpic, abia după care să faceți sport de masă. Și nu se poate”.

Dilema consilierilor de la Huși: ce a fost mai întâi? Sportul de masă sau sportul de performanță?

Și de aici a pornit o mică dezbatere pe diferite voci, despre “ce înseamnă sport de masă”, iar consilierii s-au întrecut în opinii, care, cele mai multe, se risipeau în larma generală. Cele mai multe dintre explicații conțineau mai mult inserție de… filosofie personală, decât vreo soluție care să ajute la deslușirea temei în discuție. Consilierul Bobârnat a încercat o limpezire a ideilor: “Faceți sport de masă pentru copii în școli, în săli de sport, oriunde se poate. Pentru adolescenți, pentru copii, pentru tineri, selectați de acolo pe cei mai buni, pe cei mai talentați și apoi puteți să faceți sport de performanță, cu echipe înscrise în concursuri naționale și internaționale”, a susținut consilierul Bobârnat. Până la urmă, toți aleșii au subscris asupra faptului că este nevoie de un asemenea club sportiv în oraș, iar poticnirea în detalii poate fi depășită. Între timp, a fost aprobat și sediul unde va funcționa clubul, mai exact în clădirea Primăriei, la camera 31.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Am vz ca nu sunt cămine pt copii, la creșă dorm părinții câte 2 săptămâni în fata creșei pt inscrieri, medicamente în spital nu sunt și mai sunt multe de rezolvat…..
  Ca sa faci sport nu îți trebuie club de fotbal, în Husi se joaca volei de peste 50 de ani fără a fi club! Oricum fotbal nu se mai joaca în România, ce se joaca acum este turca!

  • Cat de inapoiata esti…de la cresa si gradinita unde vor merge copiii???La spital daca nu vor face sport si nu vor exista cluburi.Cand investesti in sport, ajuti doua mari categorii ale societatii, sanatatea si educatia….da tu esti depasita total, inculta si bineinteles ai laptop cu net ca sa-ti pierzi timpul!!!

 2. Dupa ce s-au aprobat bani prin consiliul local pentru hușana parca prin februarie care stie toata lumea ca nu iati mai dat, acum bagati numai strambe.Atat are orasul asta, un singur loc unde se strang mii de oameni pentru a sustine ceva in orasul asta, si voi aveti batai politice.
  Clubul profesionist poate organiza sportul de masa pentru preselectii da voi habar nu aveti.
  Daca nu salvati clubul asta, singura pasiune a orasului, parasiti primaria urgent, altfel venim si va scoatem noi de acolo ca ne-am saturat sa nu avem nimic de 30 de ani si sa ne tineti numai cu vrajeala.

  • In tot acest timp , cât se decide și se hotărăște , fotbaliștii sunt neplătiți și mințiți de luni de zile de către DOMNUL PRESEDINTE DANIEL DOBREA , că li se vor da banii.Pacat de încrederea care a primit-o , nemeritat însă.As întreba pe cei care au promis marea cu sarea și se știe exact cine sunt MARII CONDUCATORI ai acestui club, daca s-ar duce la serviciu cu lunile fără bani , daca ar mai avea încredere în vorbele unor oameni fără demnitate și fără cuvânt! Anul trecut , astăzi 5.07.2021 HUSANA începea pregătirea.Cu siguranță anul acesta nu se vor mai înscrie în campionat!PACAT!!!
   Cât despre primărie,vorba multă nimic concret!!!!!
   GROPARII FOTBALULUI HUSIAN!!! Așa o să rămâneți în memoria noastră a suporterilor!!!!
   In rest să fiți sănătoși cu toții!!!
   Rușine!!!!

   • Ie-ț o sapă măi copchile și fă ceva UTIL societății. Nu mai fugi după beșîcă.
    Și da, sigur am mai multă școală ca tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.