24 C
Vaslui
03-iul.-2022

Chinurile prefectului Ciprian

TÂNÃR SI NELINISTIT Ciprian Iftimoaei nu se împacã deloc cu ideea de a pãrãsi pentru a doua oarã, în mai putin de un an de zile, scaunul de prefect.

Dat fiind faptul cã ungurul Csaba Szekely îsi face asteptatã sosirea în judet, Ciprian Iftimoaei a început sã spere. Sperantele sale, însã, nu au fost confirmate deocamdatã, în ciuda faptului cã acesta, însotit de Dan Marian, s-a întâlnit luni la Bucuresti cu Szekely. Vasluienii au mers la ungur ca o solie pacifistã, garantându-i acesta o “acomodare” usoarã în judet. În fapt, proaspetii portocalii au încercat sã-l atragã pe viitorul prefect în tabãra lor, în detrimentul vechilor democrati. Surse din interiorul PD-L ne-au declarat cã planul lui Dan Marian constã, printre altele, în pãstrarea lui Iftimoaei într-o pozitie importantã în administratia judetului: subprefect sau presedinte al Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate. Si dincolo de lupta care se duce în cadrul organizatiei judetene, un cuvânt îl va avea de spus si viitorul prefect. Doar cã ungurul, deocamdatã, se face cã plouã si evitã sã se bage într-o bãtãlie care nu-l priveste. Dan Marian a confirmat cã s-a întâlnit cu Szekely dar a spus cã a fost vorba de o “întâlnire personalã” al cãrei scop nu a dorit sã-l facã public.

Dan Marian a renuntat la “independenta” din Parlament

Tãcerea acestuia este de înteles în conditiile în care, desi în judet pare liniste, în cadrul organizatiei judetene PD-L Vaslui se duc lupte grele pentru acapararea puterii. Un prim pas l-a fãcut Dan Marian, cel care a devenit de curând membru cu drepturi depline în PD-L. De la tribuna Camerei Deputatilor, acesta a anuntat cã a trecut, din grupul independentilor, în grupul parlamentarilor PD-L. Surse din partid spun cã acesta este o primã mutare dintr-o strategie mai amplã care vizeazã numirea sa oficialã în functia de presedinte al organizatiei PD-L Vaslui, dupã ce acesta a fost coordonatorul organizatiei pe perioada campaniei electorale.

Iftimoaei îsi pãstreazã optiunile si aspiratiile

Având în vedere cã a trecut ceva timp de când se vehiculeazã în judet numele lui Szekely iar acesta n-a mai apãrut, prefectului Ciprian i-a mai revenit culoarea în obraji. Si, totusi, “dacã va veni acest domn prefect eu îmi pãstrez optiunile”, a declarat Iftimoaei. Iatã optiunile viitorului fost prefect Ciprian:

1. Subprefect de Vaslui – “Având în vedere cã sunt vicepresedinte al Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din România, pot trece pe functia secundã de conducere în Prefectura Vaslui, ca subprefect. As fi cel mai bun consilier al noului prefect, atât în materie de proiecte, cât si pe probleme de servicii deconcentrate”

2. Inspector guvernamental – “As putea sã mã ocup de problemele legate de securizarea frontierei externe a României si Uniunii Europene, în perspectiva aderãrii la Schengen, în Ministerul Administratiei si Internelor, pe judetele Vaslui si Iasi”

3. Director de serviciu deconcentrat în judetul Vaslui

4. Secretar general adjunct într-un minister – “Am vãzut cã sunt posturi disponibile în câteva ministere, voi vedea”

5. O optiune secretã – “Într-un alt domeniu de activitate, altul dec-t cel din sectorul de stat, posibil în afara judetului Vaslui”

De ce întârzie Szekely

Desi se astepta ca în aceastã sãptãmânã Csaba Szekely sã fie instalat în fotoliul de prefect, probleme “tehnice” au amânat sosirea acestuia în judet. Viitorul prefect udemerist trebuie sã-si clarifice unele aspecte din CV, inclusiv cele legate de studiile Institutului National de Administratie (INA), fãrã de care nu poate fi numit prefect. Dar problema cea mai mare o constituie faptul cã, încã nu este functionar public. Deocamdatã acesta ocupã functia de director adjunct în cadrul DSVA Galati, ceea ce presupune un contract managerial. Acesta are de urmat pasii care i-a fãcut acum câteva luni Ioan Tibulcã, adicã angajarea pe un post de functionar public sir abia dupã aceea îsir poate completa dosarul. Se estimeazã cã toatã aceastã “complicatie” va mai dura aproximativ douã sãptãmâni, cel mult o lunã.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

89 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here