4.5 C
Vaslui
31-mart.-2023

Chiriasii “bãtrâni” din ANL-uri plãtesc chirie la pretul pietei

- Advertisement -

FÃRÃ PROTECTIE Chiriasii blocurilor ANL care au depãsit vârsta de 35 de ani vor plãti o chirie la pretul pietei. În Vaslui, pentru un apartament cu douã camere, modernizat, chiria este de circa 200 euro pe lunã. Pentru chiriasii ANL care nu au ajuns încã la 35 de ani, chiria pentru o garsonierã este de circa 70 lei pe lunã, iar pentru un apartament cu douã camere, de 140 lei

Locuitorii blocurilor ANL care au depãsit vârsta de 35 de ani, dacã nu-si cumpãrã apartamentul, vor trebui sã plãteascã chirie la pretul pietei! În Vaslui, pentru un apartament cu douã camere, cu îmbunãtãtiri, chiria se învârte în jurul a 200 de euro pe lunã! În aceste conditii, este de asteptat ca, pentru chiriasii de pste 35 de ani, în functie de mãrimea locuintei, chiria sã fie cel putin 100 de euro, mai convenabilã fiind, în aceste conditii, cumpãrarea apartamentului. La momentul actual, chiria plãtitã de cei sub 35 de ani este de circa 140 lei pentru un apartament cu douã camere si 70 ei pentru o garsonierã. Important este însã cã nimeni nu-i va puatea da afarã din locuintele ANL pe chiriasi, indiferent dacã au depãsit sau nu vârsta si dacã pot sã-si cumpere sau nu apartamentul în care locuiesc. Teoretic, a precizat viceprimarul municipiului vaslui Valeriu Caragatã, locuintele ANL pot fi cumpãrate de oricine, adicã si de persoane din exterior. Practic, însã, acest lucru este posibil numai în conditiile în care chiriasii se hotãrãsc sã renunte la locuinta ANL pentru a se muta în altã parte, lucru putin probabil.

“Niciunul dintre chiriasi nu va fi evacuat”

“Vârsta de peste 35 de ani înseamnã cã respectivul chirias a iesit din programul de ajutorare a tinerilor fãrã locuinte, în baza cãruia s-au construit blo-curile ANL. Dacã el nu-si poate permite sã-si cumpere, deocamdatã, apartamentul, nu poate fi evacuat dacã vine o persoanã din afarã care spune cã-l cumpãrã. Chiriasul respectiv rãmâne în continuare acolo, dar va plãti o chirie la pretul pietei, spre deosebire de chiariasii cu vârsta sub 35 de ani, care au de achitat o sumã modicã. Nici din proprie initiativã nu credem cã se va muta în altã parte, fiindcã, de-a lungul timpului, a fãcut diverse investitii în apartament”, a declarat viceprimarul municipiului Vaslui Valeriu Caragatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.