spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

Chirilã Lãcãtus, un fost politist, câstigãtorul concursului „Te abonezi si câstigi”: „Sunt un fan înrãit al ziarului Vremea Nouã”!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

NÃSCUT DE ZIUA UNIRII… Chirilã Lãcãtus este unul dintre fanii ziarului Vremea Nouã, pensionar în vârstã de 74 de ani, se bucurã nespus de norocul care a dat, a doua oarã, peste el! S-a nãscut de ziua Unirii, pe 24 ianuarie 1950, si ne-a mãrturisit cã este extrem de mândru cã are ocazia, la 24 ianuarie, an de an, sã-si adune prietenii, rudele si cunoscutii din satul Bãdeana, comuna Tutova, pentru a juca cu foc o Horã a Unirii mai întâi, iar apoi Sârba din Trestiana! Acum este pensionar, dar la viata lui a fost politist! Si este tare mândru de asta. Un fost politist, care la cei 74 de ani este extrem de jovial, sãnãtos si familist! Are doi copii, doi bãieti, amândoi însã plecati în Italia. Dar Chirilã Lãcãtus nu s-a lãsat de România si satul natal, iar, dupã cum ne-a mãrturisit, nu se lasã nici de ziarul Vremea Nouã! Banii pe care i-a câstigat a spus cã-i va folosi pentru a cumpãra un miel de Peste, lucru pe care l-a si fãcut! .

Pentru început, când am discutat cu Chirilã Lãcãtus, am vrut sã stim dacã are si nepoti de la cei doi copiii ai sãi, plecati în Italia. „Da, avem trei nepoti si mi-e dor de ei de crãp, dar ce sã fac? Sunt toti trei nepotii în Italia, învatã acolo, în limba italianã! Nepoata, care este singura fatã, cã ceilalti nepoti ai mei sunt bãieti, este cea mai mare si sã stiti cã învatã cel mai bine din toatã clasa! Sunt tare mândru de ea!”, ne-a mãrturisit fostul politist Lãcãtus. În anul 2000 a iesit la pensie, dupã ce a fost sef de post în patru comune si anume Grivita, Perieni, Deleni si Arsura, iar în ultimii 11 ani de muncã a fost subofiter (plt.adj.), la Politia Bârlad. Dupã plecarea din Politie, ca pensionar se simte perfect! „Adevãrul este cã, nu vreau sã-mi jignesc toti colegii, dar fatã de cum eram noi atunci, fatã de cei de acum, este mare diferentã!. Eu am fãcut doi ani de zile de scoalã, iar pe cei de acum când îi vezi cã habar nu au sã încheie un proces verbal de contraventie…Nu vreau sã-i blamez sau sã-i jignesc, dar asa este. Politia nu mai este ce-a fost!”, a spus Chirilã Lãcãtus, cu curaj!

Abonament la ziar doar de douã luni!

Politistul pensionar Chirilã Lãcãtus ne-a mãrturisit si cã este mare fan al ziarului nostru, pe care îl citeste de mult timp. A preferat sã cumpere ziarul de la chiosc sau îl citea pe internet! Numai de douã luni are si abonament la ziar, ca sã-i vinã acasã, pentru cã l-a convins postasul din sat! „Îmi place tare mult ziarul Vremea Nouã! Am zis cã mã abonez pentru cã este mult mai comod sã-mi vinã ziarul acasã! Sã stiti cã, nu vã laud degeaba, faceti un ziar foarte bun! Vã felicit! Când vine ziarul acasã, îl citesc din scoartã-n scoartã! Nu voi renunta la abonament niciodatã si chiar i-am multumit postasului pentru sfatul pe care mi l-a dat”, ne-a mãrturisit fostul politist.

„Cartierul Bãdeana”

Chirilã Lãcãtus a mai specificat si ce ar vrea sã mai citeascã în ziarul nostru. „As dori sã se facã un reportaj în satul meu, Bãdeana, si în comuna Tutova, despre realizãrile de la noi si din toatã comuna! Nu vreau sã îl laud pe primar, dar este un om extraordinar, se poartã foarte corect cu oamenii si a realizat tot ce am cerut noi, cei din satele componente! Sã vedeti sala de sport din Bãdeana, scoli noi în toatã comuna, toate drumurile asfaltate, avem gaz, luminã, apã, canalizare etc! Eu îi spun satului meu <<Cartierul Bãdeana>>. Chiar am un prieten în Bârlad, care mereu râdea de mine cã m-am mutat la Bãdeana si mã fãcea <<tãran>>! L-am invitat la mine acasã, dar nu am uitat sã-i amintesc cã el, la Bârlad, în cartierul Podeni unde stã, are WC-ul tot în curte! Când a vãzut ce avem noi în Bãdeana, si-a cerut iertare si acum cautã sã se mute si el în Bãdeana! Eu zic cã bârlãdenii trebuie sã-l cearã primar pe al nostru de la Tutova!”, ne-a spus fostul politist, Chirilã Lãcãtus. La final, acesta a fãcut o urare sincerã de Sãrbãtorile Pastelui pentru jurnalistii de la Vremea Nouã: „Vã urez multã sãnãtate, un Paste fericit, cu bucurie si cu belsug pe masã! Transmit toate cele bune celor mai buni ziaristi din judetul nostru! Doamne Ajutã!”, a încheiat Chirilã Lãcãtus.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Dan!
    Mda! Nici nu se poate face diferența. La vremea respectivă școala de subofițeri avea durata de doi ani, se învață carte cu adevărat,iar vârful carierei îl reprezenta accederea în funcția de sectorist,ori șef de post, funcții pe care Chirilă Lăcătuș le.a îndeplinit cu brio. Un profesionist bun,, echilibrat, un om de calitate în viața de zi cu zi.
    Astăzi, în anul de grație 2023, cu școala de subofițeri (care poate fi și de trei luni) , o mătușă Tamara in spate, avansat la apelul bocancilor, cu mult tupeu, neapărat, poți candida pentru funcția de șef al Inspectoratului Județean de Poliție.Nu contează că la examen iei nota 3, IGPR te menține în funcție!!! Ăsta da progres!
    Văi de mama noastră unde am ajuns!

  2. Stai liniștit și nu-i mai blama pe actualii polițiști că și voi milițienii erați vai mama voastră , și o spune unul ca fost militar în termen care a făcut armată nouă luni la in curtea sediulului miliției din Mizil, se întâmpla prin 1983 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.