23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

Chişinăul, neputincios în faţa propagandei ruse. Site-urile blocate de SIS şi-au reluat activitatea după ce şi-au schimbat adresele

După ce Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova a blocat activitatea a patru portaluri de propagandă rusă, două dintre ele au anunţat deja că şi-au reluat activitatea.

Este vorba despre Sputnik Moldova şi Gagauznews.md, site-uri care promovează propaganda rusă de război. Acestea au anunţat pe reţelele de socializare şi pe canalele de Telegram că au trecut pe noi adrese.

„Adevărul” a verificat noile adrese şi, într-adevăr, cele două surse de ştiri propagandistice pot fi accesate. Un exemplu de propagandă care poate fi văzut pe prima pagină este declaraţia unui oficial rus care susţine că preşedintele Zelenski a părăsit capitala Ucrainei, deşi liderul ucrainean a postat un video, sâmbătă dimineaţa, din centrul Kievului, în care dă asigurări că rămâne la Kiev.

Un alt exemplu de propagandă rusească este articolul intitulat: „Protest în faţa Ambasadei SUA la Chişinău: Un român cere retragerea NATO din România”.

Citeste mai mult: adev.ro/r7wyj5

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here