15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

CHIULANGII USL, LACÃT PE JUDET!

- Advertisement -

Au fugit de la muncã, pentru moftul lui Ponta

BLOCAJ Ziua de 17 octombrie rãmâne una din cele mai ciudate din istoria judetului Vaslui. Ieri, Vasluiul a functionat fãrã conducerea executivã, în conditiile în care conducerea Consiliului Judetean, în întregime, angajati ai CJ, directori de servicii deconcentrate sau alte persoane cu functii de rãspundere au plecat la Bucuresti, la mitingul USL. Practic, sefii judetului si-au bãtut joc de cei 400 de mii de locuitori si au preferat sã meargã la mitingul Uniunii Social -Liberale, în loc sã se ocupe de problemele zonei. Cei trei „muschetari” de la CJ – Dumitru Buzatu, Vasile Mihalachi si Corneliu Bichinet -, adicã tocmai conducerea Consiliului Judetean, s-au lãfãit în scaunele de pe Arena Nationalã, în timp ce mii de persoane din centrele de asistentã socialã, firmele care lucreazã pe drumurile judetene sau alte institutii care au avut nevoie de ajutorul CJ au trebuit sã se uite în gol. Pentru Buzatu and comp. a fost mai dulce plimbarea pe stadion ca în vremurile comunismului, decât sã se ocupe de oamenii acestui judet.

Judetul Vaslui a fost blocat, ieri, pentru cã de la orele 6.00 ale diminetii mai multe autocare si zeci de masini au plecat spre capitalã, la mitingul comunist al Uniunii Social-Liberale. Cea mai importantã institutie a judetului, Consiliul Judetean, coloana vertebralã a administratiei locale, a fost o institutie pustie toatã ziua de ieri, pentru cã presedintele Dumitru Buzatu, ca si vicepresedintii Vasile Mihalachi si Corneliu Bichinet, au preferat sã plece la sedinta de partid de la Bucuresti, de pe Arena Nationalã, decât sã se ocupe de situatiile financiare ale firmelor de constructii. Cu câteva luni în urmã, aceleasi persoane care ieri au chiulit de la serviciu se bãteau cu pumnii în piept în fata electoratului cã vor face totul pentru judet. Pe lângã Buzatu si cei doi vicepresedinti, au lipsit sefi de servicii deconcentrate, inclusiv sefa Inspectoratului Scolar Judetean, Gabriela Plãcintã, dar si directori de scoli si licee.

Cine plãteste gaura de 1 miliard de lei?

Dacã punem în medie suma de 1 milion de lei vechi pe care un astfel de director sau conducãtor de la CJ o primeste pentru o zi de muncã, rezultã cã pentru ziua de miting de la Bucuresti de ieri vom suporta în jur de un miliard de lei vechi numai pentru mofturile politicienilor USL, fie ei sefi la Consiliul Judetean (apropo, printre cei care au plecat la Bucuresti s-au numãrat si multi functionari din CJ, membri de partid cu acte în regulã la PSD, însã ce mai conteazã dacã Buzatu este presedinte la judet?), alesi sã facã treabã în fruntea judetului, dar care preferã mai mult plimbãrile pe la parade, decât administratie. Românii au putut vedea cum personaje ca Buzatu, Mihalachi sau Plãcintã, dar si multi primari si viceprimari din judet s-au distrat la Arena Nationalã, în timp ce sãracii judetului s-au descurcat ca vai de steaua lor. Aceiasi politicieni de tristã amintire vor veni peste putin timp în fata alegãtorilor din judetul Vaslui, pentru a cere sã fie votati la Parlament.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.