spot_img
18.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Cimitir devastat de patru frati

- Advertisement -

NEBUNIE… În doar câteva ore, patru frati, au devastat cimitirul din Ratesu Cuzei, comuna Rebricea.Toti sunt minori, iar cel mai mic dintre ei are doar sapte ani. Copiii au mers duminicã sã aprindã o lumânare la mormântul mamei lor si nu au plecat pânã nu au pus la pãmânt jumãtate dintre crucile din cimitir. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru profanare de morminte.

În urmã cu douã zile, patru frati, în vârstã de 7, 10, 13 si 16 ani, au distrus mai multe morminte din cimitir. Ei au rupt aproape 20 de cruci din lemn si mozaic, au smuls din pãmânt mesele, scaunele, felinarele si gardurile, au ridicat placa de pe un cavou si au sãrit cu picioarele pe morminte. Desi soarta nu a fost foarte blândã cu ei, nimeni nu s-ar fi gândit cã minorii sunt în stare de asa ceva. “Sunt patru frati, unul dintre ei e mai mãrisor, restul sunt mãruntei. Vai de capul lor! Mama lor a murit acum câteva luni, tatãl e vãcar, umblã cât e ziua de lungã, copiii sunt lãsati în voia sortii. Sunt flãmânzi, murdari, nu au unde dormi. Nu stiu ce a fost în mintea lor de au fãcut atâta distrugere în cimitir! Au ridicat si placa la un cavou, sã se uite înãuntru, sã se joace, nu ne dãm seama. Au rupt crucile de lemn, au dãrâmat pe cele de mozaic. Huligani. Sunt urmele pasilor lor în tot cimitirul. Cred cã pânã la urmã îi ia Protectia Copilului”, a spus Viorel Rotaru, localnic.

“Ce au avut cu mortii nostri?!”

Ieri, sãtenii din Ratesu Cuzei au venit la cimitir sã vadã care sunt pagubele. “Am 60 de ani, dar eu asa ceva nu am vãzut! Niste copii sã facã asa o nenorocire! Unde le-o fi fost capul?! Ce au avut cu crucile? Ce au avut cu mortii nostri?! Eu am avut cruce de lemn la mormântul sotului. Nu mai e. Totul e fãrâmat. Sunt îngrozitã!”, spune Ileana Airinei. La orice pas vezi un gard rupt, o cruce strâmbã, ruptã sau o masã distrusã. “Bãiatul cel mare are patru clase, nu a avut si nu are stãpân. I-a atras în nenoricirea asta si pe fratii mai mici. Tatãl nu are grija lor, munceste si el cum poate. Nu ne-am gândit nicio clipã la asta. E pãcat de munca oamenilor, de credinta lor! Dacã asa si-au început drumul în viatã, vã dati seama ce viitor îi asteaptã. Nu stim ce pagube sunt, deocamdatã! A fost politia, a luat probe, a fãcut poze si mãsurãtori, asteptãm!”, este de pãrere un alt cetãtean.

“Cel mai mare dintre frati riscã sã facã puscãrie”

Politia i-a identificat deja pe cei patru frati. “La fata locului s-au deplasat colegii de la Postul de Politie Rebricea si de la Politia orasului Negresti, care au stabilit cã mai multe cruci de lemn si de mozaic au fost distruse sau dãrâmate. Au fost identificati si principalii suspecti. Este vorba despre patru frati, minori, cu vârste cuprinse între 7 si 16 ani. În acest caz, a fost întocmit dosar de cercetare penalã pentru sãvârsirea infractiunii de profranare de morminte”, a declarat insp. Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cel mai mare dintre frati riscã sã facã puscãrie, în timp ce fratii mai mici vor ajunge, cel mai probabil, în grija Protectiei Copilului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.