spot_img
22.2 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Cimitirul din Husi, scotocit în cãutarea unui pacient al spitalului „Dimitrie Castroian”

- Advertisement -
CÃUTÃRI…Bãrbatul dispãrut din spital a fost cãutat de politisti chiar si în cimitir.

DISPARITIE CU PERIPETII… Cimitirul din Husi a fost scotocit ieri în cãutarea unui bãrbat de 58 de ani, Vasile Chiriac, care a fost dat dispãrut la Politie, dupã ce ultima datã rudele sale l-au stiut internat în spitalul local, unde fusese adus cu ambulanta, în noaptea de vineri spre sâmbãtã, 5 august. Când fratele pacientului a vrut sã afle care mai este starea lui de sãnãtate, acesta a aflat cu stupoare cã omul nu mai este de cinci zile în spitalul Husi, iar cadrele medicale nu i-au putut spune alte detalii, ca sã poatã sã îi dea de urmã, întrucât Vasile parcã intrase în pãmânt. Fiind un om necãjit, cunoscut în oras atât el, cât si fratele lui, ca fiind doi sãrmani, care stau din milã undeva, într-o casã ruinatã, putinele persoane care stiau situatia lui s-au îngrijorat, întrucât, la cât de bolnav era, poate cãzuse pe undeva, prin cimitir, pe unde mai mergea adesea. Pentru cã nimeni nu putea oferi niciun detaliu concret, Eugen, fratele pacientului, a mers ieri la Politie, ca sã declare disparitia lui Vasile. „Am cãutat peste tot, am scotocit în tot cimitirul. Si politistii au cãutat. Ultima datã a fost dus la spitalul Husi, cu Ambulanta. Dupã 5 ore au spus cã l-au externat, atât”, sustin apropiatii bãrbatului dat dispãrut. Numai cã politistii huseni au dovedit o promptitudine demnã de apreciat si au pornit rapid pe urmele lui Vasile. Au reusit în scurt timp sã constate cã huseanul se afla internat în spitalul Sfântul Spiridon din Iasi. „Cum de cei de la spitalul Husi nu ne-au putut spune cã e trimis la Iasi? Am mai pus Politia pe drumuri, au cãutat oamenii peste tot, prin cimitir, pe la spitale. Eu cred cã dacã esti amãrât, nu are nimeni rãbdare sã vorbeascã cu tine, sã îti explice. Multumim mult politistilor din Husi, chiar ne-au ascultat si repede au trecut sã vadã care este situatia”, au spus rudele lui Vasile.

Un pacient al spitalului Husi a ajuns sã fie ieri cãutat prin tot… cimitirul local, dupã ce rudele au constatat cã, desi îl lãsaserã internat vineri noaptea în unitatea medicalã, ieri li s-a spus cã bãrbatul fusese externat la numai cinci ore de la momentul prezentãrii sale la CPU. Curios era cã trecuserã deja cinci zile de la acel moment si nimeni nu mai stia de Vasile nimic. Omul fusese adus în stare criticã, pentru cã are destule probleme de sãnãtate, acutizate pe fondul unui trai greu, de om sãrman si al nimãnui, pripãsit, alãturi de un frate al sãu, într-o casã din oras. Unde a putut pleca?, au întrebat apartinãtorii la spitalul Husi. Cadrele medicale le-au spus doar cã nu se mai aflã la spital si cã fusese externat sâmbãtã dimineatã, iar încotro o fi luat-o, ele nu pot sti, pentru cã nu pot tine o astfel de evidentã pentru fiecare om externat. Teoretic, acesta e adevãrul, nimic de comentat, însã, totusi, unde e Vasile?! s-a întrebat fratele lui, Eugen, si putinii apropiati pe care îi are. Ieri au fost la Politia Husi si au cerut ajutorul, declarând disparitia bãrbatului, precum si toate detaliile despre faptul cã, ultima datã, a fost vãzut la spitalul Husi, unde fusese internat.

„Vã dati seama cã dacã de la spitalul Husi ne spunea cã l-au transferat la spitalul din Iasi sau cã a ajuns acolo cum a ajuns, cã doar singur nu avea cum sã ajungã, nu mai reclamam, nu mai puneam Politia pe drumuri”

Noroc de faptul cã politistii au actionat cu promptitudine si am început verificãrile imediat în acest caz. „Politistii s-au purtat foarte frumos, bravo lor! Am dat declaratie, ne-au întrebat toate detaliile. Apoi au cãutat, am fost si la cimitir sã caute, cum le-am indicat noi. Au fost si la spital, iar apoi, din aproape în aproape, au aflat cã Vasile nu era nici mort prin boscheti, nici prin cimitir, ci era la spitalul Sfântul Spiridon la Iasi. Politia Husi l-a gãsit imediat. Ne-a spus sã nu ne mai facem griji, cã e la spital la Iasi. Le multumim mult. Asa se face, asa se actioneazã! Cum sã nu stie cei de la spital unde a plecat pacientul, greu de zis. Vã dati seama cã dacã de la spitalul Husi ne spunea cã l-au transferat la spitalul din Iasi sau cã a ajuns acolo cum a ajuns – cã doar singur nu avea cum sã ajungã, cã nu avea nici bani, nici telefon, nimic, ci sigur l-au trimis cu ambulanta, ne-am mai fi dus noi la Politie sã îl dãm dispãrut? Mai puneam Politia pe drumuri, mai scotoceam cu totii prin cimitir? Dar dacã au spus cã l-au externat si atât, am zis cã trebuie sã vedem ce e cu el. Parcã intrase în pãmânt de cinci zile. Era normal sã îl dãm dispãrut. Cei de la Iasi au spus cã îl vor trimite înapoi la Husi”, spun rudele lui Vasile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.