spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Cinci militari ai NATO şi-au pierdut viaţa în Afganistan

- Advertisement -

Cinci militari NATO din Afganistan şi-au pierdut vineri viaţa în două incidente separate, a informat misiunea Alianţei Nord-Atlantice din această ţară, potrivit EFE.

Trei soldaţi au decedat într-un accident de trafic în provincia Herat, unde participau la exerciţiile de pregătire a soldaţilor afgani, după cum au precizat surse militare italiene. Unul dintre soldaţi a murit pe loc, iar ceilalţi doi, grav răniţi, au decedat la spital.

În acelaşi accident şi-au pirdut viaţa doi civili afgani, iar alţi doi au fost răniţi, a explicat pentru EFE un purtător de cuvânt al autorităţilor locale, Muhaihuddin Nuri.

Pe de altă parte, un comunicat al Forţei internaţionale de asistenţă pentru securitate (ISAF) a semnalat moartea a doi militari. ISAF nu a dezvăluit cetăţenia acestora şi locul exact al incidentului.

Misiunea NATO are în acest moment aproape 130.000 de soldaţi în Afganistan, dar majoritatea ţărilor coaliţiei şi-au exprimat deja intenţia de a începe să-şi retragă trupele, adaugă EFE.

Potrivit portalului specializat icasualties.org, luna trecută şi-au pierdut viaţa 81 de soldaţi ai ISAF, iar de la începutul lunii septembrie au decedat deja 38 de militari.

Potrivit acestei surse, până acum şi-au pierdut viaţa 2.735 de membri ai contingentului internaţional într-un război care la 7 octombrie va împlini un deceniu de la lansare.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.