3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Cinci ţări, între care și România, cer UE o abordare comună legată de creşterea preţurilor la energie

În Europa trebuie adoptată o „abordare comună” pentru a tempera creşterea preţurilor energiei, susțin Franţa, Grecia, Republica Cehă, Spania şi România, în contextul în care tarifele au crescut foarte mult în ultimele luni. 

În faţa creşterilor considerabile ale preţurilor la gaz şi energie, ţările europene trebuie să stabilească un „set de instrumente de reglementare” pentru a coordona răspunsurile naţionale, au solicitat cele cinci ţări într-un comunicat, relatează AFP.  Miniştrii economiei şi finanţelor din zona euro s-au întâlnit de luni la Luxemburg pentru a discuta în special despre această explozie a preţurilor.

„Piaţa gazului trebuie să fie analizată pentru a înţelege de ce contractele actuale s-au dovedit insuficiente. Ar trebui să stabilim reguli comune privind stocarea gazului pentru a nivela şi atenua creşterea preţurilor”, au subliniat miniştrii.

În ceea ce priveşte energia electrică, „trebuie să reformăm piaţa angro”, au reclamat ei. „Trebuie îmbunătăţită pentru a face o legătură mai bună între preţul plătit de consumatori şi costul mediu de producţie a energiei electrice în fiecare mix naţional”, potrivit documentului. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/cinci-tari-intre-care-si-romania-cer-ue-o-abordare-comuna-legata-de-cresterea-preturilor-la-energie-1691491

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here