spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Cine a bătut „cuiul lui Pepelea” în zidul Liceului Eminescu din Bârlad, nu a fost un om nebun, ci unul cu minte (FOTO)

- Advertisement -

NERVI… Nu s-au liniștit de loc apele cu privire la scandalul „Cuiului lui Pepelea” de la Liceul Eminescu din Bârlad. Municipalitatea și-a dorit să facă o corecție a măsurătorilor unor corpuri de clădiri și a schițelor în vederea obținerii unei finanțări pentru reabilitarea liceului, iar PSD spune că din documentația cadastrală a liceului pe care primarul o depune la Cartea Funciară lipsește o bucată de teren, foarte valoroasă, unde pe vremuri a funcționat o gospodărie anexă. Vremea Nouă a estimat, după ce a intervievat o serie de specialiști imobiliari, că este vorba de un teren care valorează 800.000 de euro. Au trecut două sedințe de CL, s-a votat proiectul cu corecțiile aferente acum câteva zile, iar scandalul tot nu se stinge. Primarul Boroș le bate obrazul consilierilor PSD că au blocat cât au putut ei obținerea de finanțare din bani europeni a proiectului de modernizare a liceului, iar PSD spune că primarul este mincinos, că până acum nu s-a discutat de nicio reabilitare a corpurilor, ci doar de o documentație cadastrală în care s-a pierdut un teren de aproape jumătate de hectar. Mai jos, citiți replicile celor două părți vis-a-vis de acest subiect.

După acordul dat de CLM Bârlad, 14 voturi „pentru” ale consilierilor PNL, USR, ALDE și consilierul independent, în ședința din 21 iulie a.c., pentru proiectul de hotărâre prin care s-a cerut corectarea cadastrului, demers necesar pentru depunerea cererii de obținere de fonduri europene necesare reabilitării termice a Liceului „Mihai Eminescu”, primarul Dumitru Boroș transmite, în cursul zilei de 24 iulie a.c., pe pagina oficială de Facebook a Primăriei, faptul că: „Consilierii PSD vor rămâne în istoria Bârladului drept cei care s-au opus reabilitării termice a Liceului Eminescu”. La o zi de la postarea oficială făcută de Primărie, vine și replica PSD, care îl acuză pe edil de hoție și manipulare, spunând că ei nu se opun unui astfel de proiect, ci vor ca liceului să nu-i fie furată o bucată de teren foarte valoroasă: „Hoțul prins cu mâna în buzunarul tău va încerca disperat să-i convingă pe toți că tu i-ai înmănușat mâna cu buzunarul tău! Cam așa face Boroș, marele maestru în manipulare, când postează pe pagina de Facebook a primăriei cum că psd-iștii n-au votat hoțiile lui! Și uite așa, scandalul în jurul acestui subiect continuă pe Facebook… Primarul Boroș îi acuză pe consilierii PSD că au respins de două ori, fără niciun argument plauzibil, proiectul de hotărâre prin care s-a procedat la corectarea erorii de măsurare a corpurilor clădirii, respectiv de corectare a schițelor, fără de care nu se poate aplica pentru accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a liceului”. În replică, PSD îl acuză pe edil că a rătăcit voit prin hârtii 5.000 mp de teren în zona rezidențială a orașului, teren aferent Gospodăriei Anexe a Liceului Eminescu, pe care ar intenționa să-l vândă unor antreprenori imobiliari: „Argumentele «contra» erau tocmai hoția pe care o faci avocățește pe furiș și peste ordinea de zi: rătăcești prin hârtii 5.000 mp de teren în cea mai scumpă zonă a târgului ca să-ți îndestulezi ulterior pupincuriștii tăi din zona antreprenorilor galbeni, iar dacă întreabă cineva de Gospodăria anexă să spui inocent: «Așa au votat consilierii! Așa că, nu scrisul e mic, ci tu ești un ticălos!»“

PSD îi recomandă primarului să spună clar dacă dorește să vândă acel teren, așa cum în trecut a făcut Titi Constantinescu

PSD Bârlad, conform comunicatului publicat pe Facebook, mai recomandă primarului, în replica sa din mediul online: „ Fii sincer și adevărul te va face liber. Vinde GA (Gospodăria Anexă), dar du banii către terenul de sport al liceului, către reabilitarea platoului central, către dotari etc.”, exemplificând printr-un recurs la memorie că fostul primar Titi Constantinescu a fost transpartent cu bârlădenii când a vândut o parte din terenul Liceului Pedagogic: „Recurs la memorie: Când s-a vândut o parte din curtea Liceului pedagogic către un supermarket, dl. Constantinescu a prezentat public intenția și a dat asigurări că toți banii vor merge la liceu. Acest lucru a fost aprobat de toți consilierii locali și banii au dus la sistematizarea pe verticală a curții liceului și la finalizarea corpului de clădire care găzduiște grădinița”.

PSD îi cere primarului să spună adevărul despre acel cadastru și îi recomandă să nu se mai ascundă în spatele unei așa-zise reabilitări

MINCIUNĂ SAU ADEVĂR… Primarul Boroș argumentează care sunt motivele pentru care este nevoie de sprijinirea demersurilor pentru reabilitarea termică a Liceului Eminescu și enumeră prioritățile: „Este cel mai mare consumator de curent electric și gaz metan din rețeaua școlară a județului; Generații întregi de elevi au tremurat de frig din cauza pierderilor de energie termică și alte mii de elevi ar urma să tremure dacă nu vom lua urgent măsuri; Ani de zile, vechile conduceri ale orașului – nici măcar în cei 16 ani când PSD a avut majoritate în CL – nu au făcut investiții care să reducă pierderile; Tot ce am reușit cu bani de la bugetul local, din 2016 până acum, a fost refacerea totală a acoperișului, pentru că și acela a fost lăsat să se degradeze nepermis în anii din urmă.” PSD însă i-o întoarce ca la Ploiești. Îl acuză vehement pe primar că minte cu privire la intenția reabilitatea a clădirilor liceului: „Minți, Boroș, cînd spui că vrei să reabilitezi clădirile liceului, dar uiți să specifici axa de finanțare sau programul guvernamental unde vrei să aplici! Minți când spui că ai proiectul de reabilitare care ar trebui să fie baza oricărei cereri de finanțare, dar profesorul de la Iași, care proiectează chipurile, suna și ieri să întrebe cum să facă proiectul! Sau pușcăriașul reabilitat te fraierește ca la nosocomiale, că poți face orice, chiar dacă finanțarea e pentru dotări, noi să punem clădire nouă că ăia de la minister nu se prind…” PSD Bârlad mai prezintă pe pagina de Facebook și o fotografie în care, pe planșa desenată, partea hașurată reprezintă suprafața lipsă care a fost folosită din 1958 ca Gospodărie Anexă și care, zic cei de la PSD că: „Trebuie să rămână a liceului.” În toată această luptă a celor de la putere cu cei din opoziție, ceea ce rămâne cert… este faptul că Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” are nevoie de soluții pentru reabilitarea termică a clădirilor sale, nicicum de disputele politice de pe plan local!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Acest primar ordinar și viceprimarii care pune botul a distrus tot ce era bun la Bârlad, numai sa umple el buzunarele.
    Jegos ordinar.

  2. Când auzi că PE PSD, că PSD,, că PSD, face,e în interesul bârlădenilor, că Titu Constantinescu, scos de procurorii DNA din primarie, că altfel rămâneam în cursul gol,etc,. chiar că te apuca greață,nu,nu greața, scarba,mare scarba te cuprinde să auzi că ciuma rosie,PSD, plânge pe umărul bârlădenilor..nu știu ce să mai inventeze,ce să mai scornească,ca să se scoată pentru că nu au vrut să fie de acord să se obțină finanțare la Eminescu, pentru că PSD asta face,nu au făcut ei nimic, absolut nimic în mandatele lui Constantinescu și Juverdeanu, cinci mandate,20 ani, și atunci de ce să facă actualul primar, cel mai bun primar din ultimii 33 ani.. Cum, când se mai întorc ei din nou la banul public, să.l împartă ei după bunul plac.. Să dea iar spălătoria, și cantina spitalului, știți voi cui..etc și etc…. Hai marș, PSD, Ciuma Roșie,, trebuie sa fii prea prost să mai votezi așa mincinoși, așa manipulatori, așa dezinformatori..

    • Iar ai aparut jeg ordinar pupator de cwururi de tractoristi de la Banca? Mars cu tot cu idolul tau de mucava la lada de gunoi a istoriei! Va ramane in constiinta barladenilor drept cel mai incompetent edil, unul care merita doar uitarea !

  3. E jale mare in cuibar. Bouros și Catavel au luat foc când au fost prinși cu șmecheria imobiliară. A început disperarea unul a promis al doilea așteaptă și uite așa a mai aflat lumea de tunul imobiliar care era pregătit pentru orașul nostru in spatele gropilor din tot Bârladul. Șerpăria caută soluții nu renunța ei așa ușor unde sint milioane de euro. Supărarea e mare ca Șoloman nu negociază potlogăriile lor și a dat totul pe fata. Cine Construieste ilegal un bloc langa acest teren se întreabă cineva? Cel care a primit toate licitațiile din barlad ca sa adune banii de teren Va spunem noi e cel mai mare constructor Catavel care Construieste bloc fără autorizație huoo la beci trebuie duși in curând urmează dezvăluirile cu materiale la care nu se așteaptă borfașii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.