spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Cine a îmbrãcat uniforma Colegiului Codreanu nu uitã niciodatã. Gest impresionant al fostilor elevi

- Advertisement -

DE LA FOSTII ELEVI…Gest remarcabil al unor oameni de afaceri din Bârlad, care nu au uitat cât de importantã este educatia si, ca fosti elevi ai colegiului Rosca Codreanu, au pus mânã de la mânã si alãturi de primãrie au reusit ca, într-un timp record, sã renoveze laboratoarele care au ars la liceu în luna februarie. Miza refacerii acestor spatii este uriasã, fiindcã în ele lucreazã echipa de roboticã de top a liceului si este important ca aceastã activitate sã nu fie întreruptã. Ca niciodatã, si reprezentantii Primãriei Bârlad s-au miscat repede, organizând prompt licitatiile, deblocând banii din bugetul local pentru lucrãri si dând autorizatia de renovare în timp real. Chiar dacã banii de la Primãrie nu au fost suficienti, a venit rândul fostilor codrenisti, astãzi ingineri si proprietari ai unor firme de succes de constructii si instalatii, sã fie solidari cu liceul unde au învãtat. Luigi Cozma de la compania Energoconstruct si Ion Valeriu Popa de la Aquaserv au contribuit cu sume importante de bani pentru ca totul sã arate perfect în laboratoarele de fizicã si roboticã. Un alt om de afaceri care a contribuit, fãrã sã fi fost elev al liceului, este si Cristi Mihãilã de la Crismih, el punând la dispozitie din depozitele sale materialele necesare pardoselii.

În februarie anul acesta, un incendiu a izbucnit la Colegiul Național „Gh. Rosca Codreanu” din Bârlad si evenimentul nedorit avea sã dea peste cap toatã munca de cercetare a echipei de roboticã a liceului. Flãcãrile au distrus laboratorul în care elevii au creat robotii cu care mergeau la concursuri. Dacã anul acesta au putut ajunge la regionala FIRST Tech Challenge România, gratie norocului (caietul tehnic si robotul erau în alt spatiu, decât cel mistuit de flãcãri) si a unui ajutor financiar al omului de afaceri Constantin Dulute, viitorul nu suna prea bine pentru viitorul echipei Inorog. Numai cã toatã lumea s-a mobilizat si iatã cã astãzi laboratoarele au fost complet renovate si gata sã primeascã echipa de roboticã înapoi la treabã. Elevii vor trebui sã munceascã pe brânci, fiindcã multe din materiale create de ei au fost distruse. Chiar si vitrina cu trofee s-a fãcut scrum.

Codrenistii de ieri au pus umãrul pentru terminarea renovãrii laboratoarelor în timp record

Dacã Constantin Dulute a fost omul providential pentru echipa de roboticã, iatã cã acesta nu a fost singurul. Gestul sãu, peste câteva luni, i-a molipsit si pe alti antreprenori. Cei din Primãria Bârlad s-au mobilizat si, în timp relativ scurt, au încropit un caiet de sarcini si s-a purces la licitatia pentru lucrãri de renovare în laborator. Suma alocatã a fost initial de 120.000 de lei, însã banii s-au dovedit a fi putini. De aici intrã în scenã fostii elevi de la Colegiul Rosca Codreanu, care nu au stat pe gânduri si au pus umãrul. Astfel, inginerul Luigi Cozma, directorul general de la Energoconstruct, a venit cu o sponsorizare de 50.000 de lei. Si nu a fost singurul! Pe partea de instalatii, „codrenistul” Ion Valeriu Popa a pus si el umãrul, sponsorizând la rându-i cu toate materiale si manopera la partea de instalatii termice si sanitare. „Nu puteam sã stãm deoparte. Familia noastrã este toatã codrenistã. Eu am terminat liceul în 1986, dupã care am plecat la Politehnicã. Fiul meu cel mare, la fel, în 2008, a absolvit liceul si a mers mai departe la facultate. Si Prâslea familiei noastre e acum în clasa a X-a, el începând Colegiu Rosca Codreanu din clasa a V-a. Vã dati seama cã, vãzând cã nu ajung banii de la Primãrie, am fãcut un consiliu de familie si am decis ca toatã manopera pe care firma noastrã a executat-o la aceastã lucrare sã fie sponsorizare. Adicã echipa de la Energoconstruct a lucrat gratuit la Colegiul Rosca Codreanu pentru ca traditia echipei de roboticã a liceului sã meargã mai departe. La fel si domnul Popa de la Aquaserv, fost elev al liceului si dumnealui, a venit cu o sponsorizare consistentã, fãcând toatã partea de instalatii termice si sanitare. Am fãcut acest lucru din inimã, cu bucurie, întorcând scolii un mic tribut din ceea ce aceastã institutie ne-a dãruit nouã, ca adolescenti. Astãzi, eu si copiii mei nu am fi cine suntem dacã nu ar fi existat acest colegiu”, a spus inginerul Luigi Cozma, directorul general al companiei de constructii Energoconstruct.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Îhî ,da,da,da mari oameni de afaceri aștia care zgarpăna pe la porțile lu mitică de la cj sa le mai dea ceva de has, si lasa că o sa-și ia banii inapoi înzecit…. daca nu-i pîsîd îi pînîl si doar lucrari la stat în bătaie de joc.Nu am nimic cu cei care lucrează corect și cinstit RESPECT !

  2. Sunt frumoase gesturile …dar referitor la Energoconstruct…ar fi putut face mai mult cu mai puțin tam-tam….având în vedere ce posibilități financiare și tehnice au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.