spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Cine-a pus cârciuma-n drum?! (foto)

- Advertisement -

Ambulanta pusã într-o situatie jenantã la Poienesti

TUPEU… O ambulantã aflatã în misiune a lovit un bãrbat, în Poienesti, din cauza indolentei unui patron care si-a pus cârciuma în drum. Acesta si-a amenajat terasa barului fix lângã sosea. Un localnic, victima unei altercatii provocate chiar pe terasã, a fost îmbrâncit si a aterizat direct în fata ambulantei. Rãnitul are câteva coaste rupte si a ajuns la spital. Autorul moral al accidentului este Mihai Antonache, patronul cârciumii, care si-a construit terasa fãrã a respecta normele în vigoare cu privire la distanta ce trebuie pãstratã fatã de drumul judetean. Patronul Antonache îsi permite sã sfideze orice limitã a bunului-simt, dar si legile, pentru cã este cumnatul unui politist important din cadrul IPJ Vaslui.

O ambulantã a fost implicatã într-un accident de circulatie, în timp ce se deplasa la o urgentã în comuna Poienesti. În momentul în care salvarea s-a apropiat de locul solicitãrii, soferul s-a trezit brusc cu un bãrbat în fatã. A frânat si a reusit sã evite impactul, dar acesta s-a lovit de bara de protectie, dupã care a cãzut pe asfalt. În urma impactului, victima s-a ales cu câteva coaste rupte, a fost transportatã la spital pentru îngrijiri medicale si diagnosticatã cu policontuzii. Dupã ce i-au fost acordate primele îngrijiri, bãrbatul a fost transferat la o unitate sanitarã din Iasi si se aflã în afara oricãrui pericol. “Am fost solicitati în localitatea Poienesti pentru a prelua o persoanã, victima unei agresiuni. Chiar înainte de a ajunge la solicitare, s-a întâmplat sã-mi sarã înaintea masinii un bãrbat. Eram cu piciorul pe frânã si am reusit sã opresc la timp, dar s-a lovit de bara de protectie, apoi a cãzut pe asfalt. M-am dat jos, i-am pus guler cervical si i-am acordat primul ajutor. Am solicitat si sprijinul colegilor. Bãrbatul a fost preluat si dus la spital”, povesteste Romicã Ciciu, soferul ambulantei. Martorii accidentului spun cã victima a ajuns în fata ambulantei, în urma unei altercatii, ce a avut loc pe terasa barului, construitã chiar aproape de drumul judetean. Cei doi consumau alcool, iar la un moment dat unul dintre bãrbati s-a supãrat si a pus mâna pe o masã din plastic cu care a vrut sã-si loveascã prietenul de pahar în cap. Acesta s-a ferit si l-a împins pe bãrbat de pe terasã direct în stradã, în fata ambulantei. În aceste conditii, vinovatul moral al accidentului rutier poate fi considerat patronul Antonache. Acesta a sfidat orice limitã a bunului- simt, dar si rigorile legii, si a construit terasa fãrã sã respecte normele în vigoare. S-a bazat pe faptul cã este cumnatul unui politist important de la Vaslui si are cine sã-i pãzeascã spatele. Nu a tinut cont de faptul cã legea nu dã voie si nici nu se elibereazã autorizatii de constructii pentru clãdiri lipite de drum. “Normele legislative spun cã, din mijlocul drumului si pânã la un eventual gard trebuie sã existe o distantã de minim 11 metri în stânga drumului si 11 metri în dreapta. Cine nu respectã aceste norme, nu poate primi autorizatie de constructie. Dacã, totusi, construieste, atunci ar trebui sã se implice autoritãtile locale sã-l someze sã-si demoleze constructia sau pot interveni si demola chiar ei, dacã situatia o impune”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi. La Poienesti, drumul judetean care strãbate localitatea are o lãtime de aproximativ cinci metri, iar terasa lui Mihai Antonache nu respectã nicio normã în vigoare cu privire la distantele ce trebuiesc pãstrate între un drum judetean si o constructie sau gard. De la axul drumului, pânã la intrarea în crâsmã sun 2,5 metri

Mihai Antonache face legea

VINOVAT… Acesta nu este primul accident rutier de care vinovat moral se face Mihai Antonache. În urmã cu ceva vreme, o persoanã si-a pierdut viata dupã ce a fost lovitã în plin de o masinã condusã de un tânãr. Acesta ajunsese cu masina în dreptul barului lui Antonache si a fost nevoit sã depãseascã autoturismul acestuia parcat în fata terasei. În acel moment, de dupã masina parcatã a apãrut o persoanã care a fost lovitã în plin. În urma impactului, victima si-a pierdut viata. Politistii de la Rutierã i-au atras atentia patronului certat cu legea, în nenumãrate rânduri, sã nu îsi mai lase autoturismul parcat în fata barului, dar nu a tinut cont de avertizãrile acestora. Merge în continuare pe ideea cã are cumnat cu functie în politia vasluianã si nimeni nu îi poate face nimic. “Este rãzbunãtor si, dacã ceva nu-i convine, sare la bãtaie. A mai avut conflicte cu mai multi de prin sat din cauza asta”, povestesc sãtenii din Poienesti. Ba mai mult, încalcã legea si atunci când vinde tigãri la bucatã sau alcool minorilor, chiar dacã acest lucru este interzis. Si profesorii de la scoala din localitate s-au plâns de acest lucru si spun cã sunt nevoiti sã stea cu ochii pe elevii care fumeazã în timpul pauzelor. Dacã, cu ceilalti proprietari de magazine sau baruri din localitate au reusit sã se înteleagã sã nu mai vândã tigãri minorilor, cu Antonache a fost imposibil.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.