Cine este bărbatul care a deblocat Canalul Suez cu excavatorul. “Nimeni nu se bagă peste el”

Bărbatul de la manetele excavatorului cu ajutorul căruia a fost repusă pe linia de plutire nava-gigant care a blocat Canalul Suez nu a fost atât de încântat de glumele care s-au făcut pe seama lui. Totuși, Abdullah Abdel-Gawad a spus într-un interviu pentru Business Insider că atenția întregii lumii asupra lui în cele șase zile cât a durat criza din canal l-a ajutat să muncească mai concentrat la eliberarea navei Ever Given.

Știrea blocării Canalului Suez de către o navă-container de dimensiuni faraonice (400 de metri lungine, comparat cu lățimea de 200 de metri a canalului) a făcut în câteva ore înconjurul lumii, pe 23 martie.

Una dintre cele mai sugestive imagini pentru proporția navei și a dezastrului a fost o fotografie în care apărea prora navei înfiptă în mal și un excavator săpând pământul pentru a elibera carena, excavator ce pare minuscul în comparație cu dimensiunile colosale ale vasului Ever Given.

Fotografia a fost izvorul unui fluviu de meme și glume, iar Abdullah Abdel-Gawad, bărbatul de 28 de ani care manevra excavatorul, a fost ultimul care a aflat de ele.

Timp de șase zile, el a lucrat continuu la eliberarea navei. Nici nu a văzut când a fost făcută fotografia.

“Nu eram atent la lucrurile astea”, a povestit el pentru Business Insider. Apoi a început să vadă valurile de meme pe rețelele sociale. Una dintre ele, pe care a reținut-o, avea scris în dreptul navei “Celulita mea”, iar pe excavatorul lui “O ceașcă de ceai verde”.

Însă lui nu-i venea să râdă. Avea impresia că lumea râde de munca lui: “Oamenii au spus: Autoritatea Canalului Suez a luat măsuri și a trimis echipament de mărimea unui bob de orez“.

“Asta m-a supărat. Dar m-a și motivat, pentru că voiam ca lumea să spună: A reușit“. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/cine-este-barbatul-care-a-deblocat-canalul-suez-cu-excavatorul-nimeni-nu-se-baga-peste-el-galerie-foto-1488071
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ